"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Katarina Nikolić - kadaif (FOTO)
KADAIF:
- 250g kratkih tankih rezanaca za kadaif
- 120g maslaca
- 50g oraha ili badema
- 50g suvog grozdja
Za sirup:
- 50g secera
- 0,5l vode
- 100g meda
- 1 kesica vanilinog secera
- 1 limun
Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!
Priprema:
1. Margarin otopite. Rezance rasprostite na sto i isprskajte ih margarinom. Pola njih stavite u pravougaonu tavu i dobro pritisnite rukama.
2. Stavite iseckan badem ili orah. Odozgo stavite drugi sloj kadifa i opet ih pritisnite rukama dobro.
3. Stavite da se pece na 150° nekih tridesetak min (Ja volim kad se malo zacrveni)
4. Serbet pripremite tako sto cete skuvati secer i vodu nekih 7-8 min,stavite limun iseckan na kruzice i ostavite ga da se ohladi.
5. Treba da bude mlak kadaif,mlak serbet i zalivajte malo po malo,ne sve od jednom.
(Telegraf.rs)
Video: Potresne scene iz Zagreba, stotine sveća, molitve građana i neverica
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.