Napravite sami SIRUP ZA KAŠALJ koji je moćniji čak i od ŠERBETA (RECEPT)
Ovo je čuveni sirup za kašalj koji je svoju delotvornost mnogo puta dokazao. Napravite ga sami od sastojaka koje verovatno već imate u kući, a mogu da ga konzumiraju i mala deca.
Ovaj prirodni lek možete da pripremite sami, a ukoliko nemate sve potrebne sastojke, možete ih nabaviti u najbližoj prodavnici zdrave hrane ili ih potražite na obližnjoj pijaci.
Trudite se da uz sirup podignete svoj imunitet sokovima od svežeg voća i povrća, a u svoju ishranu uvrstite đumbir, med i cimet. Riblje ulje se takođe pokazalo kao sjajan saveznik u borbi protiv sezonskih viroza.
Simptomi koji govore da se razboljevate – a ovim navikama samo pogoršavate stvari
Dakle, za ovaj čudotvorni sirup protiv kašlja biće vam potrebni sledeći sastojci:
200 g šećera
300 ml vode
6 lovorovih listića
7 prstohvata žalfije
1 kašika belog sleza
1 kašika kamilice
Istopite šećer na laganoj vatri da dobije braonkastu boju. Dodajte vodu i mešajte dok se šećer potpuno ne istopi. Dodajte i ostale sastojke i pustite da vri tri minuta. Skloinite sa ringle i kad se ohladi sipajte u staklenu teglicu koju ćete držati u frižideru.Veća deca i odrsli neka konzumiraju po jednu supenu kašiku nekoliko puta dnevno, manja deca po jednu kafenu kašičicu.
Nikako da prestanete da kašljete i potrebno vam je mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.
(Telegraf.rs / MojeZdravlje)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Branka
Provereno dobar recept za kasalj! Pomesati u staklenu teglu med, limunov sok i maslinovo ulje u istom stazmeru, pomesati i uzimati tri cetiri puta dnevno po supenu kasiku!
Podelite komentar
Od piva
Sirup od piva je najjaci. Srazmerno npr 300 gr secera i 3dl piva. Secer se karamelizuje i potom se dodaje povo dok zajedno ne prokljucaju... Odlican
Podelite komentar
Čiča-deda
Slezse ne kuva,već njegov vodeni ekstrat,u protivnom oslobađa skrob koji brzo uskisne.
Podelite komentar