OSAM NAJVEĆIH GREŠAKA S GAĆICAMA: Ova pod brojem šest neće vas nimalo obradovati!

 
  • 3

Bez obzira na to koju vrstu donjeg veša volite da nosite, neka pravila u vezi održavanja gaćica moraju da se poštuju. U suprtonom možete se sresti sa velikm problemima na intimnom delu tela

Intimno zdravlje poprilično zavisi od izbora donjeg veša, tako da nije svejedno da li ste ljubitelj tangi ili klasičnih gaćica, kao ni to od koga su materijala. Zbog neprikladnog donjeg veša mogu se pojaviti razme iritacije, bakterijske i gljivične infekcije, a ovih osam grešaka veoma loše mogu da utiču na zdravlje.

Sigurno ste i vi dosad pogrešno prali svoj brushalter

1. Tesne gaćice

Osim što estetski izgledaju loše, zbog ocrtavanja rubova na odeći, mogu zbog trenja da proizvedu vaginalnu iritaciju.  To je posebno opasno za žene u menopauzi, jer je njihova koža sama po sebi tanja, piše Hafington Post.

2. Gaćice za oblikovanje tela

Popularno rublje za vizuelno mršaviju figuru - gaćice za oblikovanje bokova i zadnjice ili steznici za tanji struk - mogu usporiti cirkulaciju i uklještiti živce. Isto se tako javljaju simptomi poput trnjenja i odumiranja mišića, a i teško se takvo rublje skida.

Foto-ilustracija: Foter.com / dhammza Foto-ilustracija: Foter.com / dhammza

3. Veštački materijali i svila

Najzdravije su najobičnije pamučne gaćice, ali s obzirom na to da nisu estetski najprihvatljivije, u obzir dolaze i ostali materijali ako na delu gde je vagina imaju pamučni umetak. To je od velike važnosti jer kroz veštačke materijale koža ne diše i lakše se razmnožavaju bakterije. Svila takođe nije primerena za donje rublje, nju valja ostaviti za posebne prilike.

4. Tange

One su idealne za prenos bakterija sa zadnje strane na prednju, a pritom se najviše misli na opasnu ešerihiju koli. Tangice se pomiču zajedno s telom, a i u bliskijem su kontaktu s vaginom pa se bakterije lakše prenose. To ne znači da ih ne treba nositi uopšte, već samo valja pronaći odgovarajući model.

OVA FOTOGRAFIJA JE ZAPALILA INTERNET: Da li ona nosi gaćice ili je beba ispred golih prepona?

5. Spavanje u donjem rublju

Ako ne stvara osećaj nelagode, najzdravije je spavati potpuno gol, savjetuju stručnjaci. Na taj način tijelo najbolje "diše", a i ne zaustavlja se cirkulacija s obzirom na to da nigde ništa ne stiska. Za žene u menopauzi je ovo rešenje još preporučljivije jer su sklonije noćnom znojenju.

Foto: C- string Foto: C- string

6. Nenošenje donjeg veša tokom dana

Koliko je dobro ne nositi gaćice noću, toliko je loše činiti to danju. Pantalone na golom intimnom području nemerljivo iritiraju tanku kožu vagine, dok nošenje haljina i suknji bez donjeg rublja nije higijenski iz razloga što ništa ne sakuplja prirodnu vlagu pa to područje postaje vlažno i znojno, a to takođe stvara iritacije.

7. Tople i mokre gaćice (od znoja)

Ljudi koji su skloniji znojenju, trebalo bi da menjaju donje rublje barem dvaput na dan, dok je inače dovoljno jednom. Posebno je važno presvući se nakon treninga jer su tople i mokre gaćice idealne za razmnožavanje bakterija i gljivica. Zato se sportski aktivnim ljudima savjetuje uložiti u rublje od materijala koji sakuplja vlagu ili barem nositi dnevni uložak koji se lako menja.

Pogledajte kako su se brushalteri menjali kroz istoriju! (VIDEO)

Foto-ilustracija: Foter.com / marsmet532 Foto-ilustracija: Foter.com / marsmet532

8. Pranje agresivnim deterdžentom

I oni koji nemaju osetljivu kožu, na intimnom području mogu biti osetljivi. Postoje dokazi da nehipoalergenski deterdženti uzrokuju kontaktni dermatitis. Neke marke imaju više parfema u sebi nego druge, a to je najmanje što vagini treba. Pravilo je da se donje rublje treba prati što blažim sredstvom.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    12. oktobar 2015 | 08:38

    Nije za luftiranje vec za pranje drage Dame i Damice

  • Перагеније

    11. oktobar 2015 | 20:50

    "Pantalone na golom intimnom području nemerljivo iritiraju tanku kožu vagine,", тоооо, " dok nošenje haljina i suknji bez donjeg rublja nije higijenski iz razloga što ništa ne sakuplja prirodnu vlagu pa to područje postaje vlažno i znojno," тооо " a to takođe stvara iritacije." их.

  • Letargija

    11. oktobar 2015 | 22:19

    Meni se desilo bez gacica da procurim(bili mi plodni dani...):-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA