OVO ĆE VAM SE DOPASTI: Kakav seks treba da vam bude, da biste napravili BEBU!

Ova vest će se veoma dopasti muškarcima koji bi da postanu tate, a sigurni smo da će i mame uživati

  • 8

Redovan seks tokom čitavog meseca, a ne samo tokom plodnih dana umnogome povećava šansu za začeće, zaključak je najnovijeg istraživanja.

Alergija na spermu STVARNO postoji! I može da vam uništi život!

Zašto nikako ne uspevamo da dobijemo bebu?

Naučnici su dokazali da se zbog redovnog seksa menja ženski imunitet zbog čega će teže odbaciti spermatozoide i embrion kao “uljeze”.

- Najčešća preporuka ginekologa parovima koji pokušavaju da dobiju dete jeste da što redovnije vode ljubav, čak i tokom neplodnog perioda, jer se tako povećavaju šanse za začeće. Međutim, do sada se nije znalo zašto je to tako. Ovom studijom smo dokazali da redovna seksualna aktivnost podstiče oblik imuniteta koji olakšava trudnoću - rekla je autorka studije doktorka Tijernej Lorenc.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Najplodniji dani, pojašnjava ona, počinju pet dana pre ovulacije i završavaju dan nakon što je jajna ćelija otpuštena.

- Redovan seks menja određene vrste T-limfocita, ključnih u odbrambenom mehanizmu tela. Tip 1 T-ćelija pomaže telu borbi protiv "napadača", a tip 2 pomaže telu da prihvati one promene u telu tokom trudnoće (kako spermu, tako i sam embrion) koje bi u suprotnom organizam shvatio kao napad – kaže doktorka, prenosi Net.hr.

Foto-ilustracija: flickr/Adam Fuller Foto-ilustracija: flickr/Adam Fuller

Seksualno aktivne žene imale su veći nivo T2 limfocita, ali i drugačiji nivo antitela koje luče njihova bela krvna zrnca.

- Žensko telo ima veliku dilemu. S jedne strane mora da se odbrani od mikroba i drugih uljeza, a s druge strane ne sme na taj isti način da reaguje na spermatozoide ili plod. Međutim, redovan seks pomaže da se izbegne negativna reakcija organizma - objašnjava doktorka Lorenc.

Potrebno vam je mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA