Par gutljaja ovog napitka dnevno može da vam spasi život. Napravite ga sami (RECEPT)
Ako iz lekarske ordinacije redovno izlazite sa nalazima krvi koji pokazuju povišen holesterol i usput svakodnevno slušate koje sve zdravstvene probleme to može da vam prouzrokuje, onda znate koliko značajno da taj problem što pre rešite.
Pri tom ne mislimo na upotrebu lekova, jer naravno da bi idealno bilo da svoju krv prečistite prirodnim putem.
Pomoć se krije u ovom narodnom leku koji je zaista lako pripremiti, a koji efikasno uklanja masnoću u krvi i, istovremeno, jača krvne sudove, čisti creva od parazita i jača imuni sistem.
Njegovu lekovitu bazu čine limun i peršun koji se kuvaju od dva do tri sata, a evo i kompletnog recepta.
Sastojci:
1 kg limuna
5 veza peršuna
3 l vode
1 kesica sode bikarbone
![Foto-ilustracija: Foter/abbyladybug](http://xdn.tf.rs/2015/08/24/persun.jpg)
Priprema:
Operite limun u hladnoj vodi, a zatim ga potopite u toplu vodu u koju je ste prethodno umešali kesicu sode bikarbone. Ostavite ga u vodi oko sat vremena.
Peršun sa stabljikom iseckajte na sitne komadiće (ili ga kratko sameljite u blenderu) a zatim isto učinite i s limunom (s korom).
Peršun i limun stavite u dublju šerpu pa na njih nalijte tri litre vode i kuvajte na nižoj temperaturi dva do tri sata. Kada se sastojci dobro raskuvaju, procedite vodu, a ono što ostane, oko 1,5 litar sirupa prelijte u čistu staklenu bocu.
![Foto-ilustracija: Foter/elkit](http://xdn.tf.rs/2015/08/24/sirup.jpg)
Konzumiranje:
Svakog jutra pijte po jednu rakijsku čašicu ovog sirupa na prazan želudac i to radite dve nedelje bez prestanka. Napravite pauzu nedelju dana pa ponovite proces ukoliko je neophodno. Rezultati neće izostati.
Ako imate zdravstvenih problema, obratite se sertifikovanim lekarima putem eKlinika.rs servisa
Od danas Telegraf pratite i na Vajberu!
(Telegraf.rs / Prirodom do zdravlja)
Video: Vučić: Referendum i izbore nudim, ali nasiljem ništa nećete dobiti
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sta ce biti s kucom?
A sta da uradim sa kilo limuna bez kore?
Podelite komentar