Evo kako sve LOPOVI mogu da vam obiju kuću i šta treba da uradite da se zaštitite (VIDEO)

 
  • 0

Godišnji odmori u punom su jeku, mnogi ljudi su van svojih kuća na letovanju, što znači da je upravo počela sezona pljačkašima i obijačima domova kojima će do kraja avgusta biti pune ruke posla. Ali, ima načina da im dolijate. Evo i kako

Sigurno ste mnogo puta čuli da ne vredi kupovati sigurnosna vrata i da "lopovi ako hoće da uđu, ništa ne može da ih spreči". Međutim, to uopšte nije tačno.

Istina je da ne možete da se zaštitite od svih pljačkaša, ali možete da se zaštitite od 95 odsto njih i to vrlo lako. Ekipa koja radi emisiju na internetu "Hacking the System", istražila je sve mogućnosti obijanja, iz perspektive lopova.

Printskrin: YouTube/Consolandi Stuckey Printskrin: YouTube/Consolandi Stuckey

Naime, lopovi se ne vode logikom da ne postoje vrata koja je nemoguće otvoriti, već logikom da postoje vrata koja je veoma lako otvoriti.

Najveći procenat obijenih kuća i stanova ima najobičnija vrata sa običnom (elzet) bravom. Takođe, ta, obična, vrata imaju samo jedan jezičak za zaključavanje, što ostavlja lopovima mnogo mogućnosti da takva vrata otvore za kratko vreme.

Printskrin: YouTube/Consolandi Stuckey Printskrin: YouTube/Consolandi Stuckey

Većina lopova će produžiti dalje kad naiđu na sigurnosna vrata, čak i ako su to najjeftinija, kineska, sigurnosna vrata koja kod nas mogu da se nabave za 10.000 dinara.

Ta vrata imaju nekoliko jezičaka za zaključavanje, u svakom uglu po jedan ili dva, što toliko otežava posao lopovima da će skoro sigurno zaobići taj stan i potražiti lakši plen.

Printskrin: YouTube/Consolandi Stuckey Printskrin: YouTube/Consolandi Stuckey

Isto je i s bravama. Dodatna brava sa malo komplikovanijim mehanizmom odbiće većinu lopva, jer da bi otvorili takva vrata, potrebno im je mnogo više od jednog minuta, a to višestruko povećava rizik da budu viđeni ili uhvaćeni.

Pogledajte celu epizodu emisije "Hacking the System".

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA