Ovo je najveći klinac na svetu i rešio je to da promeni (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 6

Ovo je priča o Džejkobu, gojaznom dečaku koji više nije mogao da podnese svoju prekomernu težinu. Evo kako se spasio

Džejkob Miler je bio najveći klinac na svetu. Kada je imao samo 15 godina, bio je visok skoro dva metra i sa svojom prekomernom kilažom izgledao je kao pravi džin.

Mršavljenje i pravilna ishrana

Sa godinu dana imao je već 23 kilograma, a dobijao je po 40-50 kilograma godišnje dok nije došao do 320 kg, što je najveća težina koju je dostigao.

Nije mu bilo lako u školi. Deca su ga stalno zadirkivala, a neretko je trpeo i nasilje. To je kulminiralo u srednjoj školi, kada je morao da promeni školu zbog nasilnika koji su ga maltretirali.

Roditelji su ga vodili kod raznih lekara pokušavajući da otkriju zašto se toliko goji, jer je njegovo stanje već postalo nepodnošljivo. Džejkob je bolovao od dijabetesa, imao je problema s jetrom, a to što su mu oticale noge bio je jedan od manjih problema.

Printskrin: YouTube/Cincinnati Children's Hospital Medical Center Printskrin: YouTube/Cincinnati Children's Hospital Medical Center

Rekli su da je potrebno dugotrajno istraživanje i da to može da potraje 10-15 godina, ali on nije mogao da čeka toliko. S obzirom na to koliko brzo raste i goji se, pitanje je šta bi se desilo za 10-15 godina, pa su njegovi roditelji odlučili da preduzmu nešto odmah.

Lekari ne mogu da urade mnogo kada je preterana gojaznost u pitanju, osim da prepišu dijetu i vežbe, ali u Džejkobovom slučaju to nije bilo dovoljno. Bila je potrebna i operacija kojom su mu lekari smanjili želudac i time zaustavili gojenje i započeli proces mršavljenja.

Printskrin: YouTube/Cincinnati Children's Hospital Medical Center Printskrin: YouTube/Cincinnati Children's Hospital Medical Center

Brzo nakon operacije Džejkob je smršao čitavih 50 kilograma, noge su prestale da mu otiču, a prestao je i da uzima lekove za dijabetes.

Godinu dana posle operacije Džejkobovo stanje se znatno popravilo. Imao je 240 kilograma, dijabetes se skoro skroz povukao, noge mu ne otiču više i on nastavlja da mršavi. Najveći izazov mu je dijeta, ali budući da ima veliku podršku i roditelja i prijatelja u novoj školi, junački se bori s tom situacijom.

(Telegraf.rs)

Video: Nezgodna rupa u Ulici Ljube Šercera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    16. jun 2015 | 23:02

    Samo napred. Kad spadnes na normalnu kilazu pojavi se pred one koji su te maltretirali i budi ponosan jer se boris sa jednom vrstom bolesti. Srecno

  • hm

    16. jun 2015 | 22:55

    on je tezak invalid u pravom smislu reci. osteceno srce, krvni sudovi, bubrezi, zglobovi...

  • Mic

    17. jun 2015 | 00:47

    Samo napred

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA