MORBIDNO: Roditelji zamrzavaju mrtvorođenčad da bi dobili vremena da se oproste od njih! (VIDEO)

 
  • 10

Izgubiti bebu na porođaju nijednoj ženi u istoriji nije palo lako. Zato, sada jedna bolnica u Adelaidu ima specijalnu "rashladnu kolevku" koja roditeljima omogućava da se na miru oproste od svoje bebe

Kada je Šeli Lamond prošle godine na porođaju izgubila bebu Mejbel, nije bila spremna da se odmah oprosti od nje i organizuje sahranu. Zato je bolnica omogućila da ona i njen muž Rik provedu dragocene trenutke sa svojom ćerkicom, tako što im dali "cuddle cot", kolevkicu koja u sebi ima rashladni sistem, u kojoj beba može da leži i do 48 sati pre odlaska u mrtvačnicu.

S obzirom na to im je ovo iskustvo mnogo pomoglo da se izbore sa svojim bolom i tugom zbog gubitka bebe, bračni par Lamond odlučio je da kupi još jednu ovakvu kolevku i donira je bolnici, kako bi i drugi roditelji u budućnosti imali priliku da se oproste od svojih mališana, ako ih ovakva nevolja snađe.

- Ovo su jedine uspomene na Mejbel koje možemo da imamo. Ako nemate priliku da se oprostite od svoje bebe, imate iluziju da se smrt nije ni dogodila, a samim time trauma je mnogo veća - rekla je Šeli.

Šta vi mislite, da li biste postupili isto u ovakvoj jednoj tragičnoj situaciji, posebno što se zna da se u našoj zemlji mrtvorođenčad ne tretiraju kao bebe majki prepuklog srca, već kao medicinski otpad koji završava u đubretu.

(Telegraf.rs/ DailyMail)

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    6. septembar 2014 | 20:37

    Rasplakao sam se, nikom ovo da se ne desi! Ovakav gubitak je jedna od najvećih trauma i psihološki efekti su različiti u razdražljivom stanju roditelja, tako da je ovakav postupak bolnice i više nego razumljiv.

  • Taki Laki

    6. septembar 2014 | 16:56

    Podrzavam. To je neizmerna tuga koju treba izdrzati.

  • Milica

    7. septembar 2014 | 00:20

    Majka dok ne vidi ne može ni da ožali. Razumljivo, ali tužno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA