Tri začina kojima ćete produžiti život!
Jedna američka lekarka savetuje: “Pomešajte ova tri sastojka i nećete oboleti od raka!”. Sve i da nije u pravu, u pitanju su dva začina koja sigurno imate u svojoj kuhinji i jedan nešto egzotičniji, ali ga nije teško naći. U svakom slučaju, ne škodi da probate, a svakako ćete dobiti makar ukusno jelo
Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od začinske billje kurkume. Američka lekarka, Karolin Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može sprečiti rak. Reč je o smesi, tri lako dostupna sastojka.
Ova saznanja su, kako govori lekarka Andersen, nastala na osnovu dve hiljade godina stare tradicije korišćenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da, ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.
RECEPT JE SLEDEĆI:
Pomešajte 1/4 kašičice kurkume sa 1/2 kašičice maslinovog ulja. U to dodajte veći prstohvat svežeg samlevenog bibera. Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Možete ovu smesu konzumirati samu, ali i dodavati raznim jelima, supama i salatama.
Samo pripazite da ako ih koristite u kuvanim jelima, da ove sastojke ne prokuvate previše, već da ih dodamo na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih s malo vode.
No, šta od svega toga tačno sprečava rak i širenje raka? Odovor je ova lekarka dala na svom blogu.
- Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekuli u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekat nazivaju se kurkumin.
Najnovije studije otkrile su da kurkuma sprečava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti sprečen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u digestivnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava efikasnost kurkume za čak 200 odsto - napisala je ona.
Anderson je još naglasila kako je za uspešno preveniranje raka, ali i uništavanje ćelija raka, ovu smesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata.
- Koristite je što je češće moguće - govori Anderson i dodaje kako ova smesa, odnosno prirodni lek protiv zloćudne bolesti, nema neželjenih efekata.
(Telegraf.rs / Atma)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
bozana dujlovic
licno sam se uverila. ovo je sveta biljka, maslinovo ulje i papar . bila sam kod ljekara i rekao da su mi nalazi odlicni , imam osteoartritis koristim samo 2 mjeseca.
Podelite komentar
Roki
Sta je kurkuma?
Podelite komentar