NAUČNO DOKAZANO: Ako smršate, bićete srećniji

 
  • 1

Iako ste ovo negde i sami znali, sada su stručnjaci i zvanično potvdili da je skidanje nagomalnih kilograma dobro kako za telo, tako i za dušu

Ako ste depresivni, pokušajte da držite dijetu! Rezultati najnovijih istraživanja ukazuju na to da skidanje viška kilograma nije korisno samo za fizičko, već i za psihičko zdravlje.

Naučnici su otkrili direktnu vezu između akumulacije masnog tkiva na stomaku i depresije. Do ovoga dolazi zato što salo oslobađa toksine koji narušavaju metabolizam. Prema njihovom mišljenju, to dovodi do poremećaja nivoa insulina u organizmu i hormonalnih promena koje izazivaju pojavu depresije ili pogoršavaju već postojeće depresivno stanje.

Stručnjaci, takođe, ističu da je najbolji način za eliminisanje masnih naslaga sa stomaka aerobna aktivnost i preporučuju da se svakog dana pola sata rade kardio vežbe, a zatim pola sata vežbe za zatezanje mišića, jer ta kombinacija vežbi ubrzava metabolizam i olakšava sagorevanje viška kalorija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Juka: Fokus je na spasavanju ljudskih života

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA