Ako se razvedete, evo šta može da snađe vaše dete!

 
  • 7

Trenutak kada mama i tata odluče da se razvedu ni za jedno dete nije lak. Međutim, pored psihičkih trauma, ovakva jedna situacija može mališane da uvali i u neke potpuno neočekivane probleme

Najnovija studija norveških naučnika, sprovedena na više od 3.000 mališana uzrasta od oko deset godina, pokazala je da deca razvedenih roditelja imaju 1,5 puta veće šanse da postanu gojazna. Jednostavno, ona više vremena provode u samoći i više jedu brzu hranu i grickalice, što, nažalost, vodi ka povećanju ukupne telesne mase.

Rezultati istraživanja takođe su pokazali da devojčice i dečaci koji najmanje pet puta nedeljno doručkuju ili večeraju zajedno sa svojim roditeljima imaju 30 odsto manje rizika da se prekomerno ugoje. Međutim, ukoliko zajedno ručaju imaju 20 odsto više šansi da postanu gojazna.

Rezultati ovog istraživanja javnosti su predstavljeni na Evropskom kongresu o gojaznosti koji je održan u Sofiji.

(Telegraf.rs / New Straits Times)

Video: Kiša izazvala poplave i odrone, grad blokiran: Dramatični snimak iz Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kim

    5. jun 2014 | 08:31

    A sta se desava sa brakovima koji stvarno ne funk. Moje komsija se konstantno svadjaju i deru se non stop jedno na drugo,ceo komsiluk ih slusa i naravno to prenose i na decu. Da li trebaju da ostanu u braku zbog dece?

  • BEOGRAD BRE

    5. jun 2014 | 09:25

    Mnogo davno su se moji razveli....Ovo nema veze s vezom....Deca razvedenih roditelja su pametnija i bolje se snalaze u zivotu....

  • samo ja

    5. jun 2014 | 11:09

    Koliko primećujem po tekstu tema je više naklonjena gojaznosti nego o deci razvedenih roditelja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA