Kad čujete šta je sve ove blizance snašlo u maminom stomaku, nećete verovati da su živi

 
  • 1

Lili i Džek danas imaju 18 meseci, što je pravo čudo jer su, dok je njihova mama bila trudna, zajedno s njom prošli mastektomiju, hemoterapiju i radioterapiju

Ovo dvoje mališana rođeni su borci! Kada je bila u 16. nedelji trudnoće, njihova majka Sara Pirs (40) saznala je užasnu vest da boluje od raka dojke. Jedini način da preživi bilo je da se podvrgne teškoj operaciji odstranjivanja obe dojke, a zatim seriji mučnih hemo i radioterapija.

Pitanje je bilo da li će bebe, inače začete veštačkom oplodnjom, uopšte preživeti, ali desilo se čudo! Lekari kažu da još nisu imali ovakav slučaj, da jedna majka nakon svih tih silnih terapija rodi potpuno zdrave blizance.

- Pre desetak godina imala sam vanmateričnu trudnoću, zbog čega su mi odstranjeni jajovodi. Jedini način da ostanem u drugom stanju bilo je vantelesnom oplodnjom. Tretman je uspeo i moj partner i ja nismo mogli da dođemo sebi od oduševljenja kada smo posle mesec dana na ultrazvuku videli dva majušna srca kako kucaju! - počinje svoju priču Sara.

Nažalost, tri meseca kasnije, dok se tuširala ova žena napipala je mali čvorić u svojim grudima, za koji se ispostavilo da je vrlo opasni tip kancera dojke.

- Bila sam očajna! Nisam mogla da prestanem da plačem. Mnogo sam se brinula za svoje bebe, posebno kada mi je doktor rekao da ću ovako trudna morati da idem na mastektomiju, a zatim i na agresivno zračenje i hemoterapiju. Nisam verovala da je moguće da preživimo ni oni, ni ja – rekla je Sara.

Mučne terapije protegle su se do osmog meseca trudnoće, a pet nedelja kasnije, hitnim carskim rezom na svet su stigli Sarini ćerka i sin. Po rođenju, Lili je težila 2300 grama, a njen bata Džek 2200.

- Nikad neću zaboraviti trenutak kad sam ih, nakon svega što smo preživeli, oboje uzela u naručje. To su moja dva mala borca. Sada imaju godinu i po dana i puni su života – ponosna je Sara, kojoj je tumor dojke zahvaljujući pravom izboru lekova, sada u remisiji.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draza

    27. maj 2014 | 11:43

    Samo napred hrabro i precizno. Sve najlepse vam od srca zelim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA