Pet koraka da prebrodite stres i nabacite osmeh na lice

 
  • 0

Nakod višednevne stresne situacije i svakodnevnog nerviranja, vreme je da malo opustite mozak i relaksirate se u nekoliko lakih i jednostavnih poteza

Ovih dana je svima bilo teško. Neki su se bojali za sopstvene živote, neki su strepili za bližnje, a neki su s nevericom gledali šta se sve dešava okolo. Ipak, neprestano stresiranje i loše raspoloženje koje vlada danima nije dobro za vaše zdravlje, pa evo nekoliko jednostavnih stvari koje će vas oraspoložiti za tren.

Priznajte sebi kako sve ovo zapravo utiče na vas

"Nije sjajno, ali kome je" odgovor je koji dajete kad vas pitaju kako ste. Vreme je da pravu istinu zapišete na papir. Napravite spisak. Navedite da loše spavate, ne jedete, imate grč u želucu, osećate nemir... Kad to vidite crno na belo, nećete moći da se zavaravate i dobićete motivaciju da kažete - sad je dosta!

Zapitajte se: Da li je to bitno za budućnost?

Hoće li vam trenutno loše stanje biti važno kada se na njega osvrnete za par godina? Odgovor je: verovatno ćete ga se sećati, ali biće skriven negde duboko u vama.

Sagledajte stvar iz druge perspektive

Šta god da vam se dešava u ovom momentu, nemojte na to da gledate kao na katastrofu nego kao na priliku da pronađete rešenje i unapredite svoj život.

Ograničite vreme za kukanje

Na pet minuta. To je dovoljno da budete besni ili tužni. A onda - obrišite suze i napravite plan!

Vizualizujte i minorizujte

Zamislite stvar koja vas muči kao fotografiju koja počinje da se odmiče od vas, sve dalje i dalje, dok na kraju potpuno ne nestane i ne izbledi.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA