ZABORAVITE BOTOKS: Rešite se loših navika i vaše bore će nestati!

 
  • 0

Mnoge dame nisu svesne svakodnevnih navika koje boraju lice. Rešite li se njih, vaše lice će dugo biti mladoliko

Bore su ženama najveći prijatelji, i već nakon tridesete počinju da smišljaju strategiju kojom mogu da ih u startu pobede. Ali mnoge dame nisu svesne svakodnevnih akcija i loših navika koje zapravo boraju lice, a kojih bi trebalo da se reše, ukoliko žele da izgledaju mladoliko i  lepo.

Ne trebaju vam nikakvi botoksi, hijaluroni i ostala veštačka sredstva. Sve što treba da uradite su sledeće stvari.

Korišćenje kozmetičkih proizvoda

Šminka vam pomaže da izgledate bolje, zar ne? Razmislite ponovo jer je kozmetika glavni uzročnik bora na koži. Kozmetika, naime, sadrži štetne hemikalije koje na duže staze uzrokuju pojavu bora. Najbolje je izbegavati šminku kad god to možete, a kako biste poboljšali vašu lepotu koristite prirodne proizvode.

Izloženost suncu

Sunčevi zraci oštećuju kožu i uzrokuju stvaranje bora. Prevelika izloženost suncu oko vaših očiju i usana stvora linije koje se kasnije razvijaju u duboke bore. Zbog toga se pri svakom izlasku na sunce predlaže upotreba mleka ili kreme za sunčanje kako biste očuvali zdravlje, ali i izgled svoje kože.

Dehidracija

Da li ste znali da dehidracija uzrokuje pojavu bora na koži? Time što ne pijete dovoljno vode zapravo dopuštate sušenje organizma i ponajviše kože. Kako ona zbog nedostatka vode više nije u stanju da proizvede nove ćelije, na koži se pojavljuju linije i bore. Zbog ovoga je važno da dnevno pijete preporučenu količinu vode od osam čaša kako biste sprečili ovaj problem.

Pušenje

Žene koje su usvojile ružnu naviku pušenja podložnije su tome da imaju bore na licu. Pušenje uzrokuje redukovanu količinu crvenih krvnih zrnaca u telu što naposletku uzrokuje pojavu bora na koži oko očiju i usana. Kako biste sprečili ovaj problem, ali i pomogli svom telu, najbolje bi bilo da prestanete sa pušenjem. Telo će vam biti i te kako zahvalno.

Neadekvatna ishrana

Neadekvatna ishrana već dokazano izaziva kolaps celog organizma, ali i neke estetske promene, poput pojave bora na koži. Zbog toga je od izuzetne važnosti imati adekvatnu ishranu koja je bogata mineralima i vitaminima. Ujednačena ishrana pomaže u očuvanju mladalačke kože, pa dnevno nastojte da imate barem dve porcije povrća i tri porcije voća.

Facijalne ekspresije

Preterana količina facijalnih ekspresija, poput smejanja i žmurenja, dovodi do pojave bora najčešće na područjima oko očiju i usana. Kako ne možemo celo vreme da držimo ozbiljno lice, ovaj problem može da se reši facijalnom jogom.

Preteran unos kofeina

Osim navedenih uzroka, bore se mogu pojaviti i zbog raznih drugih faktora. Preteran unos kofeina ili čaja takođe mogu da uzrokuju prevremenu pojavu bora.

(Telegraf.rs/MojPortal)

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA