≫ 

Za trpezom Nemanjića (3. deo): Kojim alkoholom su se opijali srednjovekovni Srbi i čime su naši carevi i kraljevi nazdravljali na gozbama

 ≫ 

„Pretovarivši se medovinom i mesom, kojima ovaj kraj veoma obiluje i zatim izmuljavši grožđe i slatkim moštom se odmah prepijajući, zapadoše u vatru i iznemoglost i bolešću obhrvani umirahu“, piše Jovan Kantakuzin o uzrocima smrti hiljadu i po srpskih vojnika tokom Dušanovog pohoda na Ser 1342. godine

Komentari

  • Аца

    28. oktobar 2018 | 14:23

    За ракију се некада говорило да су је први пут у Србији пекли Турци 1453. године у селу Даросава.

  • Alex

    28. oktobar 2018 | 12:47

    A čime su, brljom nekom.

    • 28. oktobar 2018 | 15:29

      Pomoravac

      @Alex

      Bolje bi ti bilo da si pročitao text nego što odgovaraš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA