Za trpezom Nemanjića (1. deo): Kakav crni pasulj, kakvi paprika i krompir! Evo šta su stvarno jeli srednjovekovni Srbi!
≫
Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?
Рафа
Добар чланак.Тако је земље ,житарице,воће и орашчасто су главни састојци исхране.Од меса риба ,ређе живина и још ређе свињско.Грешка је са шећером било га је мало у Азији где је већином гледано на њега лоше.У Европи било скупо веома и само богати могли имати.Тек 18 век ш.трска а 19 ш.репа проналазак технологије за индустријску прераду полако почиње да буде доступан.Жеља је била да се замени мед јер су рачунали да може се производи у изобиљу.
Podelite komentar
vuk
@Рафа
Maslo nije ulje
Podelite komentar
Keljo
Koliko vidim jeli bolje no ja sada
Podelite komentar
Jeretik
Ili sto bi danasnji statisticari " izracunali " , srpska sirotinja je u proseku najvise jela , veprovinu , srnetinu , prepelicje i pacje meso ...
Podelite komentar
Nensi
Odličan tekst, samo nastavite sa objavljivanjem bravo!!!
Podelite komentar
Fil
Dobar tekst.
Podelite komentar