Za trpezom Nemanjića (1. deo): Kakav crni pasulj, kakvi paprika i krompir! Evo šta su stvarno jeli srednjovekovni Srbi!

 ≫ 

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Jeretik
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Рафа

    26. oktobar 2018 | 16:13

    Добар чланак.Тако је земље ,житарице,воће и орашчасто су главни састојци исхране.Од меса риба ,ређе живина и још ређе свињско.Грешка је са шећером било га је мало у Азији где је већином гледано на њега лоше.У Европи било скупо веома и само богати могли имати.Тек 18 век ш.трска а 19 ш.репа проналазак технологије за индустријску прераду полако почиње да буде доступан.Жеља је била да се замени мед јер су рачунали да може се производи у изобиљу.

  • Keljo

    26. oktobar 2018 | 15:04

    Koliko vidim jeli bolje no ja sada

  • Jeretik

    26. oktobar 2018 | 12:29

    Ili sto bi danasnji statisticari " izracunali " , srpska sirotinja je u proseku najvise jela , veprovinu , srnetinu , prepelicje i pacje meso ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA