Veštačka inteligencija kao degustator: Zna da prepozna razlike između nota američkih i škotskih viskija

Đ. Đ.
Đ. Đ.    
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Istraživači su koristili veštačku inteligenciju kako bi prepoznali razliku između arome viskija i utvrdili da li je piće proizvedeno u Sjedinjenim Američkim Državama ili Škotskoj.

Taj tehnološki napredak omogućava precizno razlikovanje američkih i škotskih viskija na osnovu njihovog hemijskog sastava, piše Gardijan.

Koristeći hemijske podatke 16 viskija, uključujući brendove kao što su "Džek Danijels" (Jack Daniel's) i "Laphroaig", AI algoritmi su sa više od 90 odsto tačnosti razlikovali pića.

Pomoću te tehnologije, identifikovane su specifične hemikalije, poput mentola, koji pomaže u prepoznavanju američkih viskija, dok je metil-dekanat ključan za škotske.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srušio se plafon i povredio pacijente: Bizarna nezgoda u bolnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA