Konobarica otkrila trik pomoću kojeg dobija veći bakšiš: "Morate ih naterati"

S. K.
S. K.    
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Rad u ugostiteljstvu je zahtevan i težak, a neretko slabo plaćen. Zato se radnici nadaju dobrom bakšišu.

Konobarica iz Španije, Rakel, otkrila je trik pomoću kojeg “osigurava” da je gosti više čašćavaju, a da toga nisu svesni, prenosi Mirror.

Ona redovno deli savete na TikToku, ili prepričava iskustva sa posla. Nedavno je objasnila “specijalnu taktiku” za vraćanje kusura.

“Nemojte davati kovanice od jednog evra, jer će mušterije to uzeti. Vratite kusur u centima i 'naterajte' ih da vam ga ostave”, kazala je.

@lahostelera Lo sabias? #hosteleria #propinasgenerosas #camarero #restaurant #risa #humor #shakira #aprendeentiktok #divertido #lahosteleracabreada ♬ El Jefe - Shakira & Fuerza Regida

Korisnici su reagovali na snimak, a mnogi su istakli da ne ostavljaju bakšiš.

“Ništa ne ostavljam, imate svoju platu”, napisala je jedna osoba, a druga se nadovezala: “Ako mi naplate dve kafe i čaj 8,50 evra, ne ostavljam ništa”.

Pojedinci navode da mušterije odavno znaju za pomenuti trik i da će častiti konobara bez obzira na to - ako je bio prijatan i uslužan.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatke su, daju mnogo mleka, ali imaju jednu manu: Mini krave osvajaju svet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Перагеније

    4. novembar 2024 | 13:56

    Тамо се напојница ПОДРАЗУМЕВА, иако многи то не знају...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA