Podrum njene prodavnice krije strašnu tajnu: Ovde je pre 170 godina utamničen "Princ trovača"

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Žiteljka Rugelija na zapadu Engleske bila je šokirana otkrićem nakon što je kupila napuštenu zgradu i odlučila da je renovira.

Ona je znala da zdanje ima prostrani podrum, ali nije ni slutila čemu je služio u prošlosti.

Kler Mison nije znala da je na mestu današnjeg objekta, između 1845. i 1879. godine, bila policijska stanica. Da stvar bude jezivija, u njenim ćelijama bio je zatočen i jedan od najpoznatijih ubica iz viktorijanske Engleske!

“Kada sam kupila prostor, prvo sam ga očistila. Sišli smo u podrum i shvatili da postoji deo sa ćelijama. Znali smo da ovo područje ima bogatu istoriju, ali nismo znali za policijsku stanicu”, kazala je Kler.

Ubica o kojem govorimo je Vilijam Palmer, poznat kao “Princ trovača”. Reč je o lekaru koji je proglašen krivim za ubistvo prijatelja Džona Kuka 1855. i javno pogubljen vešanjem naredne godine.

Sud je utvrio da je usmrtio Kuka strihninom, a postojala je sumnja da je otrovao još nekoliko osoba, uključujući brata, svekrvu, kao i četvoro svoje dece.

Čuveni pisac Čarls Dikens nazvao je Palmera “najvećim zlikovcem koji je doveden pred Centralni sud Engleske i Velsa”.

U međuvremenu, Kler je sredila prostor i otvorila prodavnicu za polovnu robu.

“Kontaktirali smo istorijsko društvo, a jedna starija gospođa nam je ispričala da je postojao i putokaz za zatvorske ćelije”, rekla je.

Ona dodaje da istorijski dokumenti pokazuju da je Palmer pogubljen 1856. godine, kao i da je prethodno tamničio u ćelijama u Rugeliju.

“To je neverovatan deo istorije”, zaključuje Kler, a fotografije možete OVDE videti.

Palmerovo ime je upisano i u policijskom dokumentu na kojem su navedeni svi pritvorenici 1855. godine i njihovi navodni zločini.

(Telegraf.rs)

Video: Maca je u fazonu UPOMOĆ!: Bebac toliko voli mače da ga je zagrlio iz sve snage

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA