Misterija stara 158 godina: Devojka umrla tokom porođaja, njena lobanja otkrivena u zidu kuće u Ilinoisu

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Američki istražitelji su utvrdili da lobanja otkrivena u zidu kuće u Ilinoisu 1978. pripada tinejdžerki iz Indijane, Ester Grejndžer, koja je umrla pre više od 150 godina, saopštile su vlasti.

Kako je navedeno, kancelarija okružnog mrtvozornika je u saradnji sa jednom laboratorijom iz Teksasa uspela da napravi DNK profil iz lobanje koji ukazuje da se radi o Grejndžer, 17-ogodišnjoj devojci koja je umrla tokom porođaja u Merilvilu, u Indijani, 1866. godine, prenosi AP.

Istražitelji su uporedili taj DNK profil sa njenim čukununukom, Vejnom Silvarom, i tako potvrdili identitet Grejndžer, a lobanja je sahranjena na groblju Vest Batavia prošlog avgusta o trošku grada.

Vlasnik imanja je pronašao lobanju 1978. godine dok je renovirao kuću u Bataviji i policija je započela istragu, ali je slučaj zastareo i lobanja je prebačena u Muzej depoa Batavia na skladištenje.

Zaposleni u muzeju su je ponovo otkrili u martu 2021. tokom revizije inventara.

Pozvali su policiju, koja je lobanju poslala u kancelariju mrtvozornika, ali i dalje nije poznato kako se lobanja našla u Bataviji.

Podaci o sahrani pokazuju da je Grejndžer sahranjena u okrugu Lejk, u Indijani.

Mrtvozornik okruga Kejn Rob Rasel izneo je teoriju da su pljačkaši grobova možda iskopali njeno telo da bi ga prodali lekarima radi istraživanja anatomije ljudskog tela.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Želja mu je bila da se vozi na đubretarskom kamionu, a onda ga je slučajno prevrnuo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA