Snimljen na vrhu Keopsove piramide: Upoznajte Apola, egipatskog psa koji je postao internet senzacija

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nedavno smo pisali o neverovatnoj sceni koju je avanturista Aleks Lang snimio na vrhu Keopsove piramide u Egiptu.

Podsećamo, on je odlučio da “obiđe” drevnu građevinu iz paraglajdera, a zatim ugledao psa koji je tumarao po ogromnim kamenim blokovima!

Snimak je postao viralan, obišao planetu, a milioni ljudi su istovremeno bili oduševljeni i zbunjeni. Nikome nije bilo jasno kako se životinja popela na piramidu visoku 138 metara i šta je tamo tražila?!

Nepoznati pas postao je svetska senzacija, a taman kad smo pomislili da više nećemo čuti za njega oglasio se Ibrahim Elbendari, suosnivač Fondacije za spasavanje životinja iz Kaira.

On je prepoznao psa-lutalicu o kojem brinu i kojem su nadenuli ime Apolo.

Reč je o životinji staroj tri godine, koja živi u čoporu na gornjim delovima drevnog kompleksa u Gizi, zajedno sa braćom, sestrama i majkom Lajkom, prenosi Washington Post.

Većina lutalica u ovom području obitava u podnožju, ali se Lajka odvažila da osvoji vrh najveće građevine, jer je možda delovao kao bezbedno mesto za njene štence, smatra Elbendari.

“Ona je veoma pametna, pa je zajedno s potomcima učinila vrh piramide svojim domom. Bilo je šokantno videti Apola kako laje na vrane, skače i pokušava da ih uhvati”, dodao je Elbendari, opisujući snimak koji je obišao planetu.

piramide egipat Foto: Shutterstock

Pomenuta Fondacija brine o uličnim psima i drugim životinjama u kompleksu starom 4.500 godina, ali i drugim mestima.

Elbendari se nada da će snimak Apola izazvati veće interesovanje za lutalice u Kairu i inspirisati vlasti i stanovništo da pomognu.

Apolo je izgledao srećno i zdravo kada smo ga videli u ponedeljak. Sišao je sa piramide da pojede hranu koju smo ostavili, i nije bio svestan svoje slave”, rečeno je.

(Telegraf.rs)

Video: Kao da umesto repa ima propeler: Ovaj pas će poleteti od sreće dok čeka vlasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA