Luka je posetio 190 zemalja: "Video sam sve i svašta, a ovo su najopasnija mesta"

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zvezda društvenih mreža i veliki pustolov, Luka Ferdmenges (22), odlučio je da poseti svaku zemlju na planeti, a trenutno je na broju 190.

Simpatični Nemac je često u medijskoj žiži, a sada otkriva neke od najuzbudljivijih avantura u svom životu, ali i koje zemlje smatra najopasnijim.

Luka navodi Avganistan, Papuu Novu Gvineju, Somaliju, Čad, Siriju i Centralnoafričku Republiku kao najopasnija mesta koje je posetio, zajedno s Haitijem.

“Pokušavam da posetim svaku zemlju, što znači da ne mogu izbeći opasne. Ipak, tamo je čudno putovati kao turista”, kazao je.

Mladić se prisetio obilaska Port o Prensa, prestonice Haitija.

“Uradio sam nekoliko intervjua s običnim ljudima, govorili su koliko pate, jer nemaju pristup vodi za piće, struji ili hrani. U glavnom gradu postoje predgrađa gde automobili ne zalaze. Tamo vlada anarhija i vaša bezbednost može biti ugrožena”, tvrdi Luka.

@thegermantravelguy Join my journey to every country here on TikTok ✨🌎 #travel #lifegoals #fypシ ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Mladi pustolov ističe da je koristio usluge lokalnih vodiča kako bi minimizirao potencijalni rizik, prenosi Daily Mail.

Tokom posete Avganistanu učio je decu da žongliranju.

“Uveče sam ostajao u njihovoj školi, jer je situacija bila opasna. Čuli smo pucnjavu. Rečeno nam je da ćutimo dok se stvari se smire. Sve je brzo bilo gotovo, ali je ovaj događaj ostavio traga na meni”, objašnjava on.

@thegermantravelguy Do I look like Jesus?😂🇨🇬 #travel #traveltiktok #congo #comedy #everycountry #africa #fypシ ♬ original sound - Luca Pferdmenges

Tokom posete Papui Novoj Gvineji u pomoć mu je pritekla policija, jer je zalutao u opasan kraj.

“Bio sam u Port Morsbiju. Ja sam Nemac, pa volim da šetam. Ali, kada sam hteo da uđem u opasan kvart, prišao mi je policajac i rekao: ‘Ne možete tamo, molim vas uđite u automobil’. Nastavili smo da se vozimo i tada sam ugledao pljačku. Kriminalci su zaustavljali kola i zahtevali novac. Policajac je uzeo pušku i ispalio hice upozorenja u vazduh. Bilo je to zastrašujuće iskustvo”, ispričao je.

@thegermantravelguy I visited the MUNDARI TRIBE in SOUTH SUDAN🇸🇸😱 #travel #africa #southsudan #adventure #traveltiktok #fypシ ♬ original sound - Luca Pferdmenges

Dok je boravio na teritoriji Francuske Gvajane, Luka je napadnut.

“Bila je nedelja i jedan mišićav momak je potrčao za mnom. Na sebi sam imao težak ranac. Počeo je da vrišti i čvrsto me zgrabio za vrat. Na francuskom je zahtevao da mu dam nekoliko evra. Imao sam novčanicu od 10 funti koju sam mu predao. Bio je besan. Uspeo sam da se oslobodim i uđem u jedan kafić. Ostao sam tamo dok napadač nije otišao”, opisao je incident.

(Telegraf.rs)

Video: Ovaj pas zna da se rashladi bolje od Japanca: Leteći westie

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA