Misterija u srcu Francuske: Zašto se napušteni dvorac povezuje s tragedijom Titanika?

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zapušteni dvorac datira iz 19. veka, a lociran je u departmanu Nijevr, u centralnoj Francuskoj.

Poslednjih godina, obilaze ga brojni urbani istraživači, dok njihovi snimci otkrivaju opremljene sobe sa starinskim tepisima i nameštajem, umetničkim delima, posuđem, dečjim igračkama...

Sve je, naravno, prekriveno debelim slojem prašine, a dvorac izgleda kao da je zamrznut u vremenu.

U Francuskoj postoji mnogo napuštenih, velelepnih zdanja, ali ovo izaziva posebnu pažnju. Zašto? Zato što se povezuje s tragedijom nekada najvećeg prekookeanskog broda.

Tiktoker, koji se predstavlja kao @deserted_places, obišao je oronulu građevinu i pokazao je milionima svojih pratilaca.

On tvrdi da je dvorac nekada bio u vlasništvu norveškog biznismena Engelharta Kornelijusa Ostbija, koji je zaslužan za njegovu luksuznu transformaciju.

@deserted_places exploring the castle of the victims of the titanic! 🤩 @Ramy IG:pimpmycamel #abandonedplaces #abandonedhouse #abandoned #cave #fyp #horrortok #viral ♬ original sound - Deserted.places

Tiktoker prikazuje prostrane sobe, hodnike i stepenište, zatim lonce i tiganje u kuhinji, knjige u radnoj sobi koje čekaju da budu pročitane, dok nas upoznaje sa zanimljivom istorijom.

Navodi da su Engelhart i njegova ćerka Helen putovali prvom klasom na Titaniku, pošto su se ukrcali u Šerburu. Svako je imao svoju kabinu, gde su se nalazili kada je brod udario u santu leda.

Uplašeni i zbunjeni, popeli su se u čamac za spasavanje. Međutim, Engelhart se vratio u kabinu da uzme topliju odeću i tada ga je ćerka poslednji put videla živog, prenosi Express.

Titanik tone Ilustracija: Willy Stöwer

Njegovo telo je kasnije nađeno i transportovano u američki grad Providens, gde je bila “baza” ove familije. Tamo je sahranjen 11. maja 1912. godine.

Preživela ćerka je preuzela deo očevog biznisa, a iste godine je otputovala u Nemačku. Iz određenih razloga, morala je da se skloni, pa je preko Engleske završila u SAD.

Tokom Drugog svetskog rata, ponovo se obrela u Evropi, tačnije Belgiji, ali je morala da beži pred nemačkim bombama. Do kraja života je ostala u Providensu i radila kao volonter u lokalnoj bolnici.

Sahranjena je 1978. godine pored oca i, kako tvrdi tiktoker, nikada nije iznova posetila dvorac u Nijevru.

(Telegraf.rs)

Video: Sad ga vidiš, a sada ga ne vidiš: Brži od metka, snažniji od lokomotive, on je super džek rasel

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA