Jesenje osveženje kuće – idemo u farbaru

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Došlo je vreme za neke promene u vašem domu. Vreme je da se okreče zidovi i osveži neki komad drvenog nameštaja. Neka vam jesen i njene boje budu inspiracija.

Izgled prostora u kome boravite utuče na vaše misli i na raspoloženje. Koliko god da ste se potrudili da lepo uredite svoj životni prostor, nakon nekog vremena prestajete to da primećujete. Možda je došlo vreme da nešto promenite. S druge strane, moguće je da vam već duže nešto smeta u kući ili stanu i želite da napravite poboljšanje. Odlažete renoviranje jer se plašite da bi moglo biti skupo, i da vam se trenutno ne uklapa u planove. Međutim, ima bezbroj malih projekata koje sami možete sprovesti u delo čak i da ste potpuni početnik i da nikad četku za farbanje niste držali u rukama. Treba samo da odete do farbare i nabavite nekoliko osnovnih stvari.

Zašto da bacate staru drvenu komodu ili noćni ormarić? Danas je u modi restauracija nameštaja, koju možete sami da sprovedete u delo. U farbarama se nalazi sav potreban materijal. Ne treba vam puno prostora, dovoljno je da imate terasu ili malo dvorište. Iskoristite lepe jesenje dane da stari komad nameštaja pretvorite u nešto novo. Možda vam se ovaj hobi dopadne toliko da stalno počnete da ga praktikujete. Nabavite šlajfericu za drvo, kit za drvo (za popunjavanje rupa) i farbu koju želite. Ne brinite, sve se kupuje na jednom mestu – u farbari.

Zidovi vremenom potamne i isprljaju se. Tu i tamo vidi se poneka fleka na njima. Poneki trag letnje najezde komaraca? Došlo je vreme da se kuća okreči. Kada se već prihvatate tog posla, zašto ne biste promenili boje zidova? Ideje de nalaze svugde oko vas. Na internetu i društvenim mrežama pronaći ćete mnogo inspirativnih fotografija koje će vas navesti da razmišljate o bojama zidova koje vam nikad do sad nisu pale na pamet. Ali, ako hoćete da imate najbolji uvid u to koje sve vrste boja za zidove postoje, najbolje je da odete u farbaru i pogledate uzorke. Teksture i nijanse zajedno daju jedinstven rezultat koji u velikoj meri može da transformiše prostor u kom boravite. Neke ideje možete sami da sprovedete u delo i nije vam potreban majstor. Ipak, za neke je potrebno malo iskustva, tako da je bolje da angažujete profesionalca. U svakom slučaju, ako želite da pokušate, u farbarama ćete nabaviti sav potreban pribor i material za fine građevinske radove. Čak i da ne znate kako da napravite spisak šta vam sve treba, u dobrim farbarama pomoći će vam osoblje. Kažite šta imate na umu i dobićete korisne savete i preporuke. Na primer, želite sami da okrečite neke zidove u stanu ili kući. Treba vam material, boje I lakovi kojima ćete zaštiti nameštaj, prozore i vrata. U tu svrhu u farbarama ćete pronaći najlon i lepljive trake. Potom su vam potrebne četke, valjci, posude, boje. Pre krečenja treba pripremiti zidove. Možda vam treba špahla i glet masa da popunite neke rupe? Zvuči komplikovano ako to niste nikad radili, ali što ne biste sami pokušali i naučili. U krajnjoj liniji ako ne uspe, uvek možete da pozovete majstora molera da ispravi greške. U farbari ćete dobiti uputstva i korisne savete u vezi sa krečenjem zidova. Takođe, u današnje vreme lako je doći do znanja jer ima mnoštvo tutorijala na internetu. Nemojte se ustručavati da pitate zaposlene u farbarama kako se neka boja koristi i koja četka ili valjak je najbolja za nju. Tehnika krečenja i farbanja zidova ima puno, sve zavisi šta želite da postignete. U farbari ćete saznati šta je to što početnici mogu samostalno da pokušaju da izvedu, a šta je to za šta je bolje angažovati profesionalca. U uređenju enterijera kuće ili stana sve češće se koriste i spoljne fasadne boje. Neke zahtevaju posebnu tehniku rada. Ako želite hrapave zidove za bojom koja ima teksturu u sebi i preliva se u svetlijim i tamnijim nijansama, u farbari saznajte o kojoj vrsti boje i tehnici je reč. Ukoliko se radi o nečemu što nije za laike već za vešte ruke molera, bar ćete kako se vrsta fasadne boje koju treba da kupite kad budete naručivali posao. Bilo da se opredelite da sami radite ili da angažujete druge, svakako prvo treba da odete u neku od boljih farbara i vidite na licu mesta šta sve postoji u ponudi. Moguće je da ćete se predomisliti i potpuno promeniti prvobitnu ideju kada uživo vidite kako izgleda neka druga boja.

Najbolje proizvode iz svih farbara pronađite sve zajedno na veb-sajtu Oglasiko gde ćete saznati i cene, a i moći da izaberete tip boja za predstojeće renoviranje vašeg stana ili kuće. Kada nabavite sve što vam treba, bacite se na posao. Možda farbanje i krečenje postane vaš omiljeni hobi uz koji se opuštate, a pri tom dobijate rezultat kojim ste zadovoljni. Odlučite se za neke tople jesenje boje, koje su sad u trendu. Među favoritima su nijanse oker, bež, mint zelena i sve tople nijanse braon boje.

(Telegraf.rs/PR)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA