Kako uštedeti na proslavi rođendana u dečijoj igraonici

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Čuli ste verovatno ponekad da se roditelji žale kako su proslave dečijih rođendana postale skupe. Želimo sve najbolje za svoje dete. Važno nam je da ono uživa u svom danu i da mu ništa ne bude uskraćeno. Da li postoji način da uštedimo kada pravimo rođendansku žurku u dečijoj igraonici?

Proslave dečijeg rođendana prolaze svojevrsnu evoluciju. Prvi je obično poseban. Često se slavi u restoranu, gde se pozivaju rodbina i prijatelji. Drugi i treći su obično manje glamurozni od prvog, a obično tek od četvrtog kreću proslave u dečijim igraonicama. Tako ide sve do osmog, devetog, zavisi šta dete odluči. U dečijoj igraonici se slavi rođendan sve do trenutka dok dete ne kaže mami ili tati ‘neću tu, to je za bebe’. I to je deo odrastanja. Nakon toga slede bioskopi, kuglane, eskejp rum, pozorište, sve do tinejdžerskog doba kada dete vodi par svojih najboljih drugara u piceriju ili neki restoran brze hrane. Naravno, svako ima svoju priču, ali ovo su neki najčešći momenti. Roditelji se obično žale u uzrastu dok se rođendan slavi u dečijoj igraonici da je proslava skupa. Međutim i za to postoji nekoliko rešenja.

Na prvom mestu, raspitajte se u vezi sa cenama. Kada birate dečije igraonice za rođendansku žurku, potrudite se da saznate od drugih roditelja koji su tu već slavili, obično iz grupe iz vrtića, koliki je bio račun. Takođe, saznajte da li su bili zadovoljni odabranom dečijom igraonicom. Takođe, upitajte ih da li su se iznenadili kada su dobili račun na kraju, pozitivno ili negativno. Dešava se da roditelji pričaju da su se pozitivno iznenadili u nekim dečijim igraonicama i da su očekivali da će račun biti veći. Isto tako ima i suprotnih primera. Kad se raspitate, stvorićete okvirnu sliku. Dobra preporuka zlata vredi.

Drugi način da umanjite troškove je da ograničite broj gostiju. Kako to da uradite. Kada su deca vrtićkog uzrasta u pitanju, to je možda malo teže jer obično roditelji neće da ih ostave same na rođendanu. Malo stariju decu koja su već krenula u predškolsko ili u školu roditelji ostave u dečijoj igraonici na rođendanu kod drugara ili drugarice i na kraju dođu po dete. U međuvremenu imaju dva sata na raspolaganju da završe neke svoje obaveze ili da se malo odmore. Ipak, mlađa deca su u pratnji odraslih. Zamislite grupu u vrtiću od na primer dvadesetoro ili više dece. Sva deca su pozvana. Iako se skoro nikad ne desi da baš svi dođu i to je moguće i dešavalo se u dečijim igraonicama. To je mnogo dece i odraslih u pratnji.

Deca imaju svoje posluženje u dečijoj igraonici tokom rođendanske žurke. Međutim, odrasli su ti koji naprave veći račun. Otvoreni šank, ketering posluženje – cena rođendanske žurke u dečijoj igraonici može da bude dosta visoka. Možete je ograničiti tako što se unapred dogovorite koja pića se služe, a koja ne. Možete ukinuti alkohol, jer ipak je to dečiji rođendan koji se slavi tokom dana ili predveče. Međutim, ako želite drastičnije mere štednje da upotrebite, nemojte ograničavati broj dece koje će vaš mališan pozvati, već naglasite da je proslava samo za decu. Roditelji mogu da ostanu u igraonici u delu za odrasle ali da sami naruče i plate sebi kafu ili piće u kafiću dečije igraonice. Možete naglasiti da niste u mogućnosti da ugostite sve odrasle koje biste želeli (uključujući svoje prijatelje i rođake) tako da ste se odlučili da žurka bude isključivo za decu. Niko vam neće zameriti, tj. bilo kakva zamerka bila bi neopravdana.

Ukoliko ipak želite da ugostite i odrasle i hoćete da pozovete i svoje prijatelje i rođake, najbolje bi bilo da se dobro raspitate u vezi sa cenama all inclusive paketa koje mnoge dečije igraonice nude. Sve u vezi sa all inclusive usluga, kao i druge cene u dečijim igraonicama saznajte na veb-sajtu Oglasiko gde je sve popisano i opisano na jednom mestu. Paketi proslave rođendana uključuju hranu i piće za sve goste, a negde je i rođendanska torta uključena u cenu. Dodatna ušteda može biti ako preskočite neke opcione animacije i angažovanje fotografa. Mnoge dečije igraonice nude besplatno fotografisanje slavlja. Ako nije tako, u današnje vreme ima dovoljno mobilnih telefona koji će na rođendanu zabeležiti kvalitetne fotografije i snimke – što će vam ostati kao lepa uspomena. Što se animacije dece tiče, svaki paket podrazumeva da je ona uključena u cenu. Obično se doplaćuju nastupi mađioničara, a ponegde i crtanje na licu. Saznajte koje su cene ovih usluga i vidite da li vam se to uklapa u budžet.

Dobro isplaniran rođendan u dečijoj igraonici podrazumeva vaše angažovanje i prikupljanje informacija. Ako želite da uštedite, najvažnije je da sve troškove znate unapred, te da se prema tome rukovodite. Odaberite dečiju igraonicu koja ispunjava vaše kriterijume, dopada se vašem detetu, ali i koja je transparentna kada su troškovi rođendanske žurke u pitanju. Srećan rođendan i lep provod na žurci!

(Telegraf.rs/PR)

Video: "C’est la magie" premijerno u petak u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA