Istraživač snimio ulazak na "brod duhova" u Bermudskom trouglu: "Strah me da se unutra nalazi nešto sablasno"

 
Z. K.
Z. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Grupa istraživača ostala je u šoku kad je u Bermudskom trouglu naišla je na napušteni brod bez motora i jedra!

Na jedrenjaku nije bilo znakova života pa su se članovi Ocean Research Projecta popeli kako bi proverili da li je nekome eventualno potrebna medicinska pomoć.

Jedan od članova, Met Raterford, snimio je nesvakidašnji događaj koji se dogodio 2013. godine dok su istraživali Atlantski okean.

- Ovo je napušteni jedrenjak, nemam pojma šta se nalazi unutra, idem da istražim i nadam se da neću naći tela ili nešto slično - izjavio je Raterford.

Istraživač je priznao da ga je bilo strah da otvori vrata zbog mogućnosti da naiđe na nešto sablasno, međutim, odahnuo je kad nije naišao na mrtve ljude.

- Ovo je apsolutno ludo, 1300 kilometara od Bermuda i 2400 kilometara od SAD, stojim na vrlo lepom Swanu 48 i to usred oceana - rekao je Raterford.

Istraživač je uspeo da stupi u kontakt sa vlasnikom broda koji mu je ponudio nagradu ako uspe da dotegli brod do Bermuda. Istraživači su pokušali, međutim, dnevno su prelazili samo oko 80 kilometara tegleći napušteni jedrenjak.

- Pomalo je smešno, teglimo brod od 15 metara brodom od 13 metara, ali dajemo sve od sebe da ga dovedemo do Bermuda - rekao je Raterford.

Ipak, nakon 47 dana na moru, ostali su bez goriva, a uprkos tome što su uspeli da nabave gorivo od teretnog broda u prolazu, morali su da ostave jedrenjak jer se uže kojim su ga vukli zaplelo oko kormila pa je postojala opasnost od pucanja.

Jedrenjak je inače pripadao skiperu koga je nakon nezgode na moru spasio grčki teretni brod stotinak kilometara severno od Bermuda. Brod su oštetili talasi visoki 6 metara i vetrovi brzine 90 kilometara na sat nakon čega je posada odlučila da ga napusti.

Devet nedelja kasnije pronašli su ga istraživači.

(Telegraf.rs/LadBible)

Video: Airbus Helicopters H145M prikaz Helikopterska jedinica MUP Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA