Avion iz Osla hitno morao da sleti zbog "neželjenog putnika": Drama počela kad su stjuardese podelile hranu

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Let iz Osla za Malagu morao je da bude preusmeren u Kopenhagen zbog ‘ilegalnog putnika’ - miša.

Kada je jedan putnica otpakovala svoj obrok, živi glodar je iskočio iz njega i izazvao popriličan šok i zbunjenost među putnicima. Ovakve situacije se događaju retko, a naoko bezopasne životinje na visini od nekoliko hiljada metara iznad tla predstavljaju ozbiljan sigurnosni rizik.

Kako je objasnio glasnogovornik Skandinavian Erlajnsa, u čijem se avionu sve i dogodilo, aviokompanije nameću stroga ograničenja u vezi s prisutnošću glodara u avionima kako bi se izbegla opasnost da životinje grizu električne kablove koji su ključni za rad aviona, piše Gardian.

Suprotno očekivanjima, putnici nisu bili toliko uznemireni zbog miša koji je iskočio iz hrane, već ih je životinja zabavljala. Jedan od putnika o svemu je pisao i na svom fejsbuk profilu.

- Verovali ili ne, gospođa pored mene ovde u Sas Plusu otvorila je svoju hranu i iz nje je iskočio miš. Sada smo se vratili i sleteli u Kopenhagen - napisao je uz puno nasmešenih emodžija. Kasnije je za britansku televiziju rekao kako situacija u avionu nije bila nimalo napeta, pa putnici nisu bili pod stresom.

- Razgovarao sam sa stjuardesom koja radi ovde i rekla mi je da u svojih 40 godina iskustva nikada nije doživela tako nešto - dodao je.

Vrlo brzo nakon što su sleteli u Kopenhagen, putnici su premešteni na drugi let za Malagu i sigurno su stigli na odredište. Ovaj put bez miševa u avionu.

- To je nešto što se događa izuzetno retko, ali imamo uspostavljene procedure za takve situacije. One uključuju pregled s našim dobavljačima kako bismo osigurali da se to više neće dogoditi - stoji u priopćenju SAS-a.

Norveški miš koji je skoro završio na jugu Europe nije prvi glodavac u avionu. Let Britiš Eirvejsa na aerodromu Hitrou za San Francisco 2017. nije uspeo da poleti nakon što je u avionu primijećen miš. Nakon četiri sata kašnjenja pronađen je zamenski avion, a za kompaniju je to značilo trošak od gotovo 300 hiljada eura. Bilo je i drugih neplaniranih sletanja koja nisu uzrokovana tehničkim ili sigurnosnim problemima. Prošle godine, linija Junajted Eirlajnsa koja je letela iz Hjustona za Amsterdam preusmerena je u Čikago nakon što je neobuzdani putnik u poslovnoj klasi prekinuo let jer njegov prvi obrok navodno nije bio dostupan, a 2017. je zrakoplov Katar Eirvejsa bio je prisiljen da sleti nakon što je žena otkrila da je suprug vara.

(Telegraf.rs)

Video: Počeo spektakl u Batajnici, prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA