Dečaku (7) odbili da izdaju pasoš jer je dobio ime po liku iz "Ratova zvezda": Roditelji van sebe, evo detalja

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kristijan Moubrej (48) i njegova supruga Beki planirali su odmor u Dominikanskoj Republici krajem oktobra, rezervisali smeštaj, a onda je stiglo obaveštenje da njihov 7-godišnji sin ne može da dobije pasoš.

Razlog? Ministarstvo unutrašnjih poslova je objasnilo da ime dečaka krši autorska prava, jer je nazvan po popularnom liku iz serijala “Ratovi zvezda”.

Naime, Kristijan je sinu dao ime Loki Skajvoker, a nadležni su tražili da “obezbedi dozvolu kompanije Dizni”, kako bi izdali pasoš.

“Nismo bili svesni da ovo može predstavljati problem. Razumem da je Lokijevo srednje ime zaštićeno, ali nemamo nameru da ga koristimo u komercijalne svrhe”, kazao je otac.

Dečakovi roditelji rade u britanskoj vojsci, a odlazak u Dominikansku Republiku trebao je da bude prvi odmor posle više od decenije, prenosi Daily Star.

Ratovi zvezda, Star Wars, Povratak Džedaja, Luk Skajvoker, Mark Hamil, Mark Hamill Mark Hamil kao Luk Skajvoker u Epizodi VI „Ratova zvezda”. Foto: © Lucas film / walt Disney / AFP / Profimedia

“Jasno mi je obrazloženje nadležnog ministarstva, ali mislim da bi trebalo da shvate da se moderna imena razvijaju. Ovo je izazvalo stres mojoj porodici. Bili bismo veoma tužni da moramo da promenimo ime”, istakao je Kristijan.

Ipak, britanska familija je nedavno dobila pozivne vesti.

Ministarstvo je promenilo mišljenje i obavestilo ih da je njihova prijava u obradi. Uz to, roditeljima je upućeno zvanično izvinjenje.

(Telegraf.rs)

Video: A mislili smo da smo sve videli: Meda "pustio goluba" i to pred kamerama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA