Mnogi muškarci greše u toaletu: Evo gde treba da "ciljate" dok mokrite kako biste izbegli neprijatne posledice

 
Z. K.
Z. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Šokantan snimak otkrio je kritičnu grešku koju muškarci prave kad koriste toalet!

Nekontrolisano prskanje tokom male nužde može da izazove neprijatne posledice i da podigne čestice urina i fekalija dovoljno visoko da padnu svuda po kupatilu, uključujući  i četkice za zube, navodi se u snimku koji ima više od 32 miliona pregleda na društvenoj mreži X.

Međutim, postoji rešenje, budući da ciljanje na određene delove WC šolje može smanjiti prskanje.

Muškarci koji idu da obave malu nuždu, kako se navodi u snimku, obično "ciljaju" na četiri tačke. Mnogi veruju da je ciljanje zadnjeg dela WC šolje najbolja opcija, međutim, to je zapravo najdestruktivnija moguća varijanta.

Tokom jednog mokrenje, može se odbiti do 7.550 kapi urina, zbog sile kojom tečnost udara u porcelan. Ako ciljate sredinu WC šolje broj odbitaka se smanjuje na oko 372 kapi urina.

Čestice urina mogu da putuju između 7,5 i 15 cm u visinu, ali ako se sudaraju i izbijaju u više kapi mogu da putuje i do 91 cm.

Prskanje bi ujedno moglo da izazove i prenošenje štetne bakterije Ešerihije koli kroz veći deo kupatila koje potencijalno mogu da slete na četkice za zube, toalet papir, peškire...

Istraživači sugerišu da bi sedenje moglo biti najbolji način uriniranja za muškarce.

Istraživanje JuGova iz 2023. godine pokazalo je da samo 24 odsto muškaraca iz Velike Britanije urinira sedeći dok se na taj način olakšava više od 60 odsto muškaraca u Nemačkoj!

Naučnici navode da je to i bolje za vaše zdravlje. Holandski istraživači sa Medicinskog centra Univerziteta u Lajdenu otkrili su da bi sedenje moglo biti korisno jer bi olakšalo brže i potpunije pražnjenje bešike.

To je zato što kad stojite, mišići vaše karlice i kičme se aktiviraju, a to znači da je potrebno više truda da se višak tečnosti isprazni iz tela. Sedeće mokrenje pomaže kod benigne hiperplazije prostate (BPH) koja uzrokuje probleme sa mokrenjem u starijoj dobi.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Video: Helikopteri Mi-35P sa srpskim oznakama: Generalna proba prikaza Zastava 2024

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Даросава

    19. septembar 2024 | 14:42

    Па ја већ неколико година морам да чучнем или седнем када мокрим. Уби ме простата.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA