Lukavi profesor na foru uhvatio 14 studenata da varaju: Više im neće pasti na pamet da prepisuju

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Varanje je deo svakog ispita, hteli to da priznamo ili ne, a dostupnost internetu još više je pogoršalo situaciju.

Umesto da koriste mozak i informacije koje su dobili u školi, učenici i studenti se “obraćaju” Guglu u potrazi za brzim odgovorom.

Neimenovani profesor je želeo da prekine ovakvu praksu, a priča kako je uhvatio 14 studenata u prevari postala je viralna.

Naime, primetio je da omladina često ide u toalet tokom ispita, pa je postao sumnjičav. Hteo je da utvrdi da li je reč o zloupotrebi, pa je skovao lukav plan.

Mesec dana pre narednog ispita tražio je od svog pomoćnika da postavi matematičko pitanje na društvenim mrežama i zatraži odgovor. Potom je ponudio objašnjenje, koje se činilo logično i ispravno.

Zamka je postavljena, a sve što je trebalo da uradi jeste da sačeka ispit i vidi ko će se “upecati”.

Ispit Foto: Shutterstock/fizkes

Pomenuto pitanje je uvrstio u test, a odgovor se mogao pronaći samo na internetu, prenosi LadBible.

Kada je ispit okončan, profesor je pregledao rešenja i shvatio da je 14 studenata krišom pretraživalo internet!

Svi su dobili “nulu” na testu, kao kaznu, a njegov plan je postao predmet žustre rasprave na društvenim mrežama. Jedni su smatrali da je napravio “pametan potez”, a drugi da je “preterao”.

Kako je vaše mišljenje? Da li podržavate lukav plan ovog profesora? Napišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Video: Može da zaspi svuda, ali najslađe spava na rukama vlasnice: Maca dremalica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • seljak

    17. septembar 2024 | 12:41

    Izgleda da je profa na sebi svojstven nacin nakon zavrsetka casa izneo zakljucak da su neki prepisivali. Sve ovo je vazilo na casu a kada su predali test gotovo je. I profa je pao na tom testu kada ne primeti da 14 ucenika prepisuje. Inace u srednjoj skoli smo imali lika koji na casu gde se uce nova znanja na matematici prati profesora i u jednom momentu kaze profesore ovde ste pogresili nije tako nego ovako. profesor gleda u zadatak i kaze kolega hvala na pomoci u pravu ste. Zakljucak da su djaci glupi i nesto ne znaju jednostavno ne stoji uvek ima neko ko zna nekoga a ko zna nekoga ko to zna.

  • Vera

    18. septembar 2024 | 03:46

    Nije prifesor bio lukav, bio je mudar i nije morao posebno da "lovi" te male prevarante na casu, sami su se upecali. Ovo nece priznati samo sujetni djaci, koji vole da varaju, lukavi ali ne i mudri i, naravno, sujetni roditelji takvih djaka, kojima je zao sto njihovoj razmazenoj, lenjoj decici nije uspeo njihov lukavi plan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA