Matel pravi barbi lutku po liku spisateljice Isabel Aljende

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Američki proizvođač igračaka Matel saopštio je da će napraviti barbi lutku po liku čileanske spisateljice Izabel Aljende, zajedno sa njenim psom Perlom i minijaturnom kopijom njenog prvog romana ''Kuća duhova''.

Matel će u promet pustiti lutku, obučenu u crvenu haljinu, sa velikim minđušama, kao deo kolekcije ''Inspirativne žene'', u koju su već uključene pesnikinja Maja Anđelou, novinarka Ida B. Vels i pevačica Selija Kruz, prenosi Rojters.

''Podržavam inicijativu brenda Barbi da inspiriše sledeću generaciju pričama o neopevanim herojima. Želim da deca sanjaju velike snove'', poručila je Aljende.

Ona je jedna od najčitanijih spisateljica na španskom jeziku, a njena dela često spajaju istorijske događaje sa magijom i fantazijom.

Njen prvi roman ''Kuća duhova“ je postao bestseler nedugo nakon objavljivalja 1982. godine.

Aljende se preselila u Venecuelu 1973. godine kada je njen rođak, čileanski predsednik Salvador Aljende svrgnut u puču koji je predvodio general Augusto Pinoče.

Ona je takođe aktivistkinja za ljudska prava i profesorka književnosti, a živi u SAD više od trideset godina.

Barbi je poslednjih godina proširila svoju kolekciju kako bi promovisala različite tonove kože i tipove tela, dok je adaptacija ''Barbi'' iz 2023. godine postala postala film sa najvećom zaradom u istoriji kompanije Warner Bros.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Novak oduševio navijače posle treninga: Imao je vremena za sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA