Spavao je u pećini, strahovao od zveri i jeo otpatke: Danijel se pre 24 godine odrekao svega, a ovo je razlog

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jednog dana 2000, Danijel Suelo je ušao u telefonsku govornicu gde je ostavio svu ušteđevinu. Odlučio je da napusti “materijalni život”, pa se nastanio u jednoj pećini i tamo ostao 15 godina.

Neverovatna priča ovog Amerikanca i danas izaziva pažnju, a posebno razlog zbog kojeg se, kako kaže, “privremeno vratio u civilizaciju”.

Danijel se odlučio za neobičan i prilično hrabar potez kada je ostavio sve što poseduje i “naselio” pećinu u unutrašnjosti Jute. Hranio se divljom vegetacijom i otpacima iz kontejnera, a nekada je dobijao pomoć stranaca i prijatelja.

Tvrdi da nikada nije uzimao bonove za hranu, niti državnu pomoć, dok je boravio u divljini, prenosi LadBible.

Intervjuisan je 2012, kada je govorio o svom alternativnom načinu života. Rekao je da “divlje životinje ne znaju šta je novac” i da ne komentariše stvari koje “ponižavaju moderno društvo”.

Međutim, u tom periodu vodio je blog i internet sajt i priznao da je korisnio javnu biblioteku da bi proveravao mejlove i čitao knjige.

Pećina, ulaz, led Foto: Shutterstock

“Moja prva pomisao da živim bez novca došla je kada sam bio dete. Pitao sam se zašto, ako smo Isusovi sledbenici, nismo praktikovali njegova učenja, odnosno odricali se imovine i ne radili zarad nagrade (novca i trampe)”, otkrio je Danijel.

Otac ga je često vodio na kampovanje, pa je zavoleo prirodu.

“Video sam da je priroda savršeno izbalansirana bez novca. Zašto ne mogu i ljudi? Razmišljao sam puno o tome”, dodao je.

Tvrdi da je proučavao svetsku ekonomiju i politiku, što ga je dodatno inspirisalo da napusti “materijalni svet”.

“Želeo sa da pronađen sebe na autentičan način. Novac postoji samo ako dvoje ili više osoba veruje u njega“, smatrao je.

Ipak, Danijel vodi sasvim drugačiji život 24 godine od kada se odrekao svega. Objašnjava da je njegova “sloboda bez kuće i novca” na pauzi, jer brine o starim roditeljima.

Otac mu je preminuo 2016, pa čuva majku.

“Uz nekoliko izuzetaka, ne uzimam i ne koristim novac za sebe. Ali, morao sam da dobijem ličnu kartu, vodim mamine finansije, plaćam račune i kupujem za nju. Nemam vozačku dozvolu, iako su mi je nekoliko puta nudili”, ispričao je.

Kaže da i dalje ne odustaje od “života bez novca” i da će se vratiti u divljinu čim bude mogao.

(Telegraf.rs)

Video: Kao da su mu u zadnjicu ugrađeni federi: Ovaj pas ne hoda, on samo skače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA