Floki je pokorio plaže Rija, pa postao svetska senzacija: "Ovo ne rade ni profesionalci..."

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Škotski ovčar, po imenu Floki, postao je viralna zvezda zbog neverovatne veštine koja je prvo oduševila posetioce brazilskih plaža, a zatim ceo svet.

Četvoronožac obožava da igra footvolley (kombinacija fudbala i odbojke), pa često provodi sate jureći loptu i udarajući je preko mreže.

Vlasnik, Gustavo Rodrigez, inače trener odbojke, primetio je koliko energije njegov ljubimac ulaže u sport, pa je odlučio da ga poduči.

Flokijev fokus, brzina i spretnost su važni za pomenutu disciplinu, prenosi People.

Prema Američkom kinološkom klubu, ova rasa je izuzetno inteligentna i vrlo vešta, tako da ne iznenađuje što je Floki ovako uspešan.

Na terenu deluje da ima svoju strategiju.

“Radi stvari koje čak ni profesionalci ne rade, poput pozicioniranja na terenu. Ponekad lopta ide sa jedne strane na drugu, a on joj ne okreće leđa. Okreće se ka lopti da bi je uvek pogodio pravo“, objasnio je Rodrigez.

Kada Floki i njegov vlasnik zajedno igraju footvolley možete čuti kako laje da bi signalizirao dodavanje, a kada postigne poen ponekad skoči u Rodrigezovo naručje.

(Telegraf.rs)

Video: Ne zna se da li je lepše njima ili njoj: Devojčica ušuškala leglo preslatkih štenaca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA