Najveći skandal u istoriji kvizova: Na prevaru pobedio u "Milioneru", a na kraju ga odao jedan KAŠALJ

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najveći skandal u istoriji kviza "Želite li da postanete milioner?" dogodio se 2001. godine.

Bivši vojnik, Čarls Ingram, učestvovao je u britanskom izdanju, dogurao do kraja i osvojio neverovatnih million funti. Ipak, nije stigao da uživa u bogatstvu.

Nesvakidašnji slučaj je iznova aktuelizovan na mrežama, a u njegovom centru su Čarls, supruga Dajana Ingram i prijatelj Tekven Vitok, koji su sedeli u publici tokom snimanja.

Tokom trajanja kviza Čarls je dva puta iskoristio pomoć i stigao do poslednjeg pitanja. Voditelj Kris Tarant ga je ozbiljno pogledao i rekao:

“Pod kojim imenom je poznat broj jedan iza kojeg sledi sto nula?”.

Ponuđeni odgovori su glasili - Googol, Megatron, Gigabit ili Nanomol.

“Nisam siguran. Mislim da je Nanomol, ali možda i Gigabit. Mislim da nije Megatron. A, nisam čuo za Googol”, rekao je Čarls.

A, onda je iznenada promenio mišljenje i rekao Googol!

Zbunjeni voditelj ga je upitao da li je siguran, jer nikada ranije nije čuo za Googol, ali je Čarls bio ubeđen da ima tačan odgovor.

To se pokazalo kao tačnim i osvojio je veliku nagradu. Ono što je zatim usledilo ostaje upisano kao najveći skandal u istoriji kviza.

Produkcija je pokrenula istragu, nakon prijave jednog takmičara, pa je ustanovljeno da je Čarls prevarom došao do pobede!

Naime, njegova supruga i prijatelj ukazivali su mu tokom emisije na tačne odgovore kašljanjem, što se može čuti na snimku.

kviz milioner Foto: Shutterstock

Jedan od producenata je kasnije izjavio da je sumnjao u prevaru, jer je Čarls davao odgovore sa previše samopouzdanja i bez dovoljno razmišljanja, što je neuobičajeno za stresne situacije.

Usledilo je mučno suđenje. Bračni par je osuđen na uslovnu kaznu od 18 meseci, a morali su da plate i troškove od 115.000 funti.

Njihov prijatelj Tekven Vitok je dobio uslovnu kaznu od 12 meseci.

(Telegraf.rs)

Video: Dečak samo njemu dopušta da mu vadi mlečne zube: Papagaj "postao" zubar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA