Misterija najusamljenije kuće na svetu: Izgrađena je na pustom ostrvu bez struje, evo zašto

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

“Najusamljenija kuća na svetu”, nalazi se na malom, pustom ostrvu Etlidaj, udaljenom 11 kilometara od južne obale Islanda.

Godinama se nalazi u centru brojnih teorija zavere, pa je popularni jutjuber Rajan Trehan odlučio da ga poseti i dokumentuje svaki detalj.

Jedna od teorija glasi da je kuću izgradio neimenovani milijarder u slučaju “zombi apokalipse”, a druga da predstavlja “sedište religioznog kulta”.

Neosnovano se tvrdilo i da je kuća vlasništvo pevačice Bjork, te da pregovora sa vladom kako bi kupila celo ostrvo.

Rajana prati 17 miliona ljudi širom planete, pa je želeo da podeli svoju avanturu s njima, i proširi priču o “najusamljenijoj kući”.

Do ostrva Etlidaj stigao je brodićem, u pratnji dvojice prijatelja. Pošto pristanište ne postoji, morali su da se popnu uz strme stene, prenosi LadBible.

Posle izvesnog vremena stigli su do bele kuće, okružene travom i divljim životinjama. Jutjuber se upisao u “knjigu gostiju” i shvatio da je 11.265 osoba koja je ovde boravila.

Kasnije je pokazao trpezarijski deo, prostor za sedenje, kao i sobu u kojoj je proveo noć.

Misterioznu kuću je zapravo izgradilo Lovačko udruženje Etlidaja, 1953. godine, kako bi olakšalo izlete svojih članova. U njoj nije bilo struje niti tekuće vode.

Postoji i manji objekat u kojem su biolozi, kako se veruje, skladištili svoju opremu. Naime, ostrvo predstavlja prirodni rezervat za brojne vrste ptica i zakonom je zaštićeno.

Jutjuber je odlučio da napusti Etlidaj, pre nego što more postane nemirno, jer bi u tom slučaju morao da ostane najmanje sedam dana.

(Telegraf.rs)

Video: Niko ne zna za njegovu tužnu priču: Slonče sa osmehom dočekuje turiste, a prošlo je torturu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA