Postavio oglas za ljubimca na Fejsbuku, ujutru policija došla na vrata: Kako je preko noći postao kriminalac?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Postavljanje oglasa za ljubimca na Fejsbuk jednog čoveka će skupo da košta, pošto je od sebe napravio kriminalca, i preko noći postao predmet policijske istrage u Rumuniji.

Naizgled bezazlena objava na Fejsbuku dovela je nesrećnom čoveku inspektore na vrata, a sada se suočava i sa krivičnim prijavama...

Sve je počelo kada je čovek, koji živi u Sučavi, pronašao u blizini auto-puta kod Konstance kornjaču. Zabrinut da će nešto da je pregazi, spakovao je kornjaču i odneo je kući. Međutim, kada je shvatio da ne zna kako da brine o njoj, odlučio je da na društvenim mrežam postavi oglas da je prodaje. Nedugo potom policija mu je zakucala na vrata i sada se tereti za zarobljavanje, posedovanje i prodaju zaštićene vrste!

Šumska kornjača Foto: Pixabay

Policiji je pažnju na ovog "kriminalca" skrenulo udruženje za zaštitu prirode, a nakon što su videli oglas na kojem je čovek nudio kornjaču na prodaju. S druge strane, osumnjičeni Rumun se kune da nije znao da je u pitanju zaštićena vrsta.

Šta kaže policija?

Iz policije navode da je istragom ustanovljeno da je muškarac, koji živi na području opštine Sučava "ilegalno držao kornjaču u zatočeništvu sa namerom da je proda". Navode da je u pitanju kornjača Testudo graeca species, u narodu poznata i kao grčka kornjača.

Zato što je zaštićenu vrstu držao u kući, i planirao na njoj da zaradi, sada se suočava sa optužbama za više krivičnih dela.

U međuvremenu je kornjača oduzeta i predata ustanovi koja će se stručno brinuti o njoj i na kraju je vratiti u prirodno stanište.

U Rumuniji je pod zaštitom i banatska kornjača.

(Telegraf.rs)

Video: Sirovi folk s delte Midveja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rus

    1. septembar 2024 | 17:13

    Počeo je "američki $ebilizam" da se širi Evropom, mnogo brže nego zadnjih 80 godina.

  • panic

    1. septembar 2024 | 16:20

    haha to samo u takvim zemljama moze da se desi gde korupcija cveta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA