"Draga Lidija...": Razglednica koja je putovala 120 godina ponovo spojila jednu porodicu, priča je neverovatna

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Draga Lidija..." To su reči koje su promenile život jedne žene, koja je upoznala svoje rođake nakon što je konačno u njene ruke stigla razglednica poslata pre više od 120 godina!

Razglednica, koja je poslata davne 1903. godine, stigla je na adresu u Svonziju tek ovog meseca. Zalutala razglednica stigla je na vrata Udruženja građevinaca... Nije trebalo dugo da se pronađe Lidijina "naslednica". Naime, deda Helene Roberts bio je rođeni brat Lidije, kojoj je upućena razglednica. Ispostaviće se da je Lidiji razglednicu poslao brat Evart početkom prošlog veka, ali u Lidijine ruke ona nikad nije stigla.

"Draga Lidija, nisam uspeo, bilo je nemoguće nabaviti taj par. Veoma mi je žao, nadam se da ti je lepo kod kuće. Sada imam oko 10 šilinga džeparca, ne računajući novac za kartu za voz. Podseti gospođu Gilbert i Džona. Volim vas, Evart", pisalo je u razglednici koja je stigla sa više od 120 godina zakašnjenja.

Helena (58), koja je istraživala svoje porodično stablo na internetu, dobila je poruku nakon što je prvi put podeljen poziv na razglednicu.

"Bilo je to od dame koja je videla članak na društvenim mrežama, i stavila je ime i adresu osobe kojoj je razglednica poslata, a zatim je pronašla put do mog porodičnog stabla“, rekla je Helena.

"Čim sam videla adresu i ime, odmah sam prepoznala da je to porodična kuća mog dede, gde je živeo kao dete sa sestrom Lidijom", rekla je Helena za Sky News.

Tako je sudbina spojila Helenu i njenu sestru Margaret sa Evartovim unukom Nikom, ali i Lidijinom čukununukom Fejt.

Nik je dopustovao iz Saseksa, a Fejt iz Devona da upoznaju svoje rođake.

"Ovo je neverovatno, upoznala sam dvoje rođaka za koje nisam ni znala da postoje", rekla je oduševljena Helena.

U razgovoru sa rođacima Helena i njena sestra su saznale više o porodici, ali i životu rođene braće i sestara njihovog dede.

Ispostavilo se da je Evart, kada je slao razglednicu, bio u poseti kod bake i deke na drugom kraju države. Sudbina je tako htela da razglednica stigne na adresu nakon više od jednog veka, i tako omogući da se veoma bliski rođaci upoznaju, iako nisu znali jedni za druge.

"Bilo je divno upoznati Nika i Fejt i čuti šta oni znaju o porodici, a šta mi", rekla je Helena.

Ona kaže da je plan da održavaju redovan kontakt i da su se "skontali".

Ispostavilo se da Helenina porodica nije samo rasuta po Britaniji, uspeli su da pronađu rođaka i u Kanadi nakon što se priča o razglednici proširila.

"Sve ovo je tako neverovatno. Ne samo to što se razglednica pojavila, već što je spojila porodicu i što je ceo svet čuo za ovo. Prosto je neverovatno", rekla je žena.

Helena kaže da je prezadovoljna što je njena želja da napravi porodično stablo uspela da je spoji sa rođacima.

"Da nisam na internetu podelila ono što znam o svojoj porodici, možda me ta žena nikad ne bi ni kontaktirala i pronašla", rekla je Helena.

(Telegraf.rs)

Video: Lavirint sa stazom najdužom u Evropi u srcu Srbije: Neverovatna 4 sata trajao je najduži obilazak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA