Epski okršaj mungosa i kobre na pisti zaustavio avione: Supersoničan je i otporan na otrov zmije

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kraljevskoj kobri bi se svi sklanjali s puta, ali ne i ovaj mali, nestrašivi mungos. NIje je ostavljao na miru, "peckao" je sa svih strana, a iako je imao "leđa" u vidu dvojice "kolega", nastavio je sam da se bori jer se oni nisu upuštali u duel.

Kobra i mungos tretirali su pistu aviona kao bokserski ring, žestoko su napali jedno drugo uzrokujući haos na aerodromu u Indiji.

Poletanje aviona je odloženo nakon što je pilot primetio stvorenja kako se "razbacuju" po pisti u Patni, u Biharu. Sukob među vrstama se navodno dogodio na aerodromu Džej Prakaš Narajan, izvestio je Džem pres.

Na snimku, snimljenom sa prozora aviona, može se videti kobra kako udara u mungosa dok munjevito krzneno stvorenje pokušava da izbegne otrovne očnjake.

Utakmica izgleda prilično ujednačena dok konjica ne stigne: dva druga mungosa pritrčavaju u pomoć svom drugaru, naizgled prebacujući izjednačenu borbu u korist sisara.

Iako je nejasno koji je borac izašao kao pobednik, mungosi generalno imaju prednost zbog svojih supersničnih refleksa i prirodne otpornosti na otrov kobre.

Hrane se jedni drugima

U stvari, stručnjaci procenjuju da ove ljupke živuljke pobeđuju u 75 do 80% borbi sa svojim hladnokrvnim konkurentima. Sukobi mungosa i kobre prilično su uobičajeni u divljini, gde se dve vrste bore za isti plen i takođe jedu jedna drugu, objavio je Economic Times Of India.

Poznato je da zmije rado love mladunčad mungosa, dok mungosi love i jedu kobre, koje uglavnom uhvate ujedajući ih za potiljak.

U stvari, ovo staro rivalstvo životinjskog carstva postalo je široko poznato kroz kratku priču Radjarda Kiplinga iz 1894. „Rikki-Tikki-Tavi”. U njoj, hrabri mungos brani svog čoveka od preteće kobre.

(Telegraf.rs / New York Post)

Video: Kobra pokušala da proguta bočicu leka protiv kašlja: Golim rukama je spasio smrtonosnu otrovnicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA