Kristina spasila ćerku iz čeljusti monstruma: Dohvatila je pušku i presudila krokodilu od 8,6 metara!

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Hrabra imigrantkinja iz Poljske postala je slavna, pošto je hicem iz puške usmrtila krokodila dugog 8,3 metara u Australiji.

Ime Kristine Pavlovski je upisano i u Ginisovoj knjizi rekorda, a ostalo je sačuvano da je hitrom reakcijom spasila iz čeljusti monstruma petogodišnju ćerku Barbaru.

Tada 30-godišnjakinja, Kristina je živela u Kvinslendu. Uživala je sa decom na obali reke Norman kada se zastrašujuće stvorenje našlo u blizini ćerke.

Dohvatila je pušku i kao iskusan lovac ispalila hitac koji je pogodio krokodila ispod oka. Na mestu je ostao mrtav, a fotografija iz 1957. godine svedoči o neverovatnom incidentu.

Bio je to najveći krokodil ikada ubijen, odnosno ulovljen u Australiji, a rekord se održao do danas, prenosi The Sun.

Pomenutu australijsku državu godišnje posećuje hiljade turista, a jedna od najpoznatijih atrakcija je statua krokodila, nazvanog Krys the Croc.

Treba pomenuti da se Kristina bavila lovom na krokodile u Australiji, zajedno sa suprugom, tako da joj ovo nije bio prvi susret s opasnim predatorima.

Lovci su godinama pokušavali da ga uhvate i bili su zapanjeni njenom veštinom. Kristina je uradila ono što nijedan muškarac nije mogao.

Kasnije u životu, otkrila je da žali što je usmrtila ogromnog krokodila, jer nijedan sličan primerak više nije pronađen.

“To je bila veličanstvena životinja”, kazala je.

(Telegraf.rs)

Video: Ovaj pas zna da se rashladi bolje od Japanca: Leteći westie

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA