Poslala mužu poruku "želim da dođem kući" i nestala u cunamiju: On je nakon 13 godina i dalje traži

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Do sada je pronašao gomilu stvari iz razrušenih domova, foto-albume, odeću i nakit

“Jesi li dobro? Želim da dođem kući”.

Ovo je poslednja poruka koju je Juko Takamatsu (47) poslala suprugu Jasuu (64), pre nego što je razorni cunani zbrisao sa lica zemlje poslovnu zgradu u kojoj je radila.

Japan je pogodila velika tragedija 11. marta 2011. godine kada je strahovit zemljotres izazvao cunami i talase visine do 10 metara.

To je bio najjači potres koji je pogodio ovu dalekoistočnu zemlju od kada se vrše merenja. Nastradalo je 15.894 ljudi, 6.156 je povređeno, 2.546 se vodi kao nestalo.

Među njima je i Juko Takamatsu koja se popela na krov zgrade u Onagavi. Niko nije očekivao da će talas biti toliko velik na uništi infrastrukturu ovog grada.

Prošlo je 13 godina od kada je žena nestala, a njen muž ne prestaje da je traži. On je dobio dozvolu i redovno roni u potrazi za telom.

Do sada je pronašao gomilu stvari iz razrušenih domova, foto-albume, odeću i nakit, ali ne Juko, prenosi Metro.

Jasu je naučio da roni od svog instruktora Masajošija Takahašija, koji radi na uklanjanju ostataka od cunamija pod vodom.

Ranije je pronalazio žrtve zaključane u automobilima, pa je pomislio da bi mogao da mu pomogne u potrazi.

“Ronim kao da ću negde naići na nju. Dok je tražim ili dok izvodimo vežbe, uvek se nadam da je negde u blizini. Stalno tražimo, ali još nisam pronašao ništa što je pripadalo Juko”, kazao je ožalošćeni čovek.

On ističe da je to jedino što može da uradi za svoju suprugu.

“Nemam izbora nego da nastavim da je tražim. Najbliže joj se osećam u okeanu. U poslednjoj poruci mi je poslala da ‘želi da dođe kući’. Siguran sam da to još želi, pa se trudim da je dovedem”.

(Telegraf.rs)

Video: "Ti ideš na posao, a ja ću da spavam i uživam": Pas gleda u vlasnicu kao da ima šta da joj poruči

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA