Lokacija je važna - Restorani

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Stručnjaci koji se bave restoranskim poslovanjem uopšte saglasni su da je lokacija jednog restorana jedan od opredeljujućih faktora uspešnog poslovanja istog. Tako, kada neko odluči da otvori restoran, šta je ono na šta treba da obrati posebnu pažnju? Nije svejedno, naprotiv. Svi mi koji volimo restorane i često ih posećujemo takođe ćemo se saglasiti da je lokacija jednog restorana zaista važna

Na koji način ljubitelji restorana otkrivaju nove ili već postojeće restorane? Onog momenta kada smo izašli iz svog doma na ulicu, pažnju nam privlače mnogobrojni detalji – uredni travnjaci, cvetne leje, impresivne građevine, lokali, do juče prazni sada su promenili namenu pa je interesantno videti ali i memorisati da li u svom okruženju imamo neki novi butik, prodavnicu ili restoran.

Bilo da šetamo ili se vozimo automobilom ili nekim od sredstava javnog prevoza, uočićemo i neki restoran. Svojim eksterijerom privući će našu pažnju i poželećemo da ga posetimo. Reklame koje nas pozivaju da posetimo restorane takođe su sveprisutni detalji koji nas obaveštavaju da imamo dobar restoran u neposrednoj blizini ili onako, usput. Ako se restoran nalazi na uočljivom, lako vidljivom i pešacima i putnicima, lakše ćemo se za njega odlučiti. Naravno da su preporuke prijatelja i porodice veoma važna. Naravno da je hrana, njen izbor i način pripreme veoma bitan. Ipak, lako dostupan restoran uvek ima prednost.

Kretati se po naseljenim mestima vlastitim automobilom odavno već nije nikakav luksuz već nasušna potreba. Stoga je parking prostor kojim restorani raspolažu još jedan od činilaca koji će prevagnuti u korist istih kada se gosti opredeljuju za posetu. Vlastiti parking prostor, što veći to bolji, je prednost u startu. Današnji ubrzani tempo života ne ostavlja nam mnogo vremena pa je odlazak u restoran vlastitim automobilom jedan od osnovnih uslova koji mnogi od nas zahtevaju da bude zadovoljen. Takođe je veoma važno da restoranski parking prostor ima nekoliko parking mesta rezervisanih samo za osobe sa invaliditetom. Većina dobrih restorana, čiji vlasnici vode računa o potrebama svoje klijentele pored stepeništa imaju i prilazne rampe kojima se kreću osobe u invalidskim kolicima.

Treba li uopšte pominjati koliko je potrebno da prostor oko restorana bude uredan, negovan i čist? Osim samog objekta u kome se restoran nalazi, zapazićemo koliko su pristupna mesta, staze i stepeništa čisti. Ukoliko još primetimo da je neko sa mnogo pažnje i ljubavi odnegovao travnjake i cveće, ukrasno žbunje i živu ogradu, mnogo lakše ćemo se odlučiti za takva mesta, koja odišu urednošću, ljubavlju i skladom.

Ne odgovara svakome od nas da u restorane odlazimo samo tokom dana. Večernji časovi su često jedino slobodno vreme koje posvećujemo samima sebi pa tako i svojim užicima, kao što je odlazak na večeru u neki restoran, bilo da je unapred odabran ili se upravo spremate da ga prvi put posetite. Osvetljenje je neophodno da bismo do restorana bezbedno stigli i ovde se ne misli na javnu rasvetu. Što su prilazi restoranu bolje osvetljeni, bolje ćemo se osećati na putu do ulazih vrata.

Na svakome od nas ostaje izbor kada i u kojoj prilici otići u restoran, sami ili u društvu, da li ćemo odabrati restoran koji je naprosto u blizini ili ćemo ciljano odvojiti vreme da do restorana stignemo, možda se vozeći duže vreme jednostavno zaustavimo kod nekog od naših popularnih ‘krajputaša’ da napravimo pauzu pa nas privuče opojni miris sveže pripremljene domaće hrane. Mnogo je prilika i mogućnosti koje nam se ukazuju da odemo u restoran i uživamo u ambijentu i odličnoj hrani. Možda nam se lokacija nekog preporučenog restorana učini predaleka pa odustanemo. Preporuka je da ne odustajemo! Vredi se malo pomučiti i možda nešto više vremena voziti da bismo otkrili pravi skriveni dragulj među obimnom restoranskom ponudom koju nam naše tržište nudi. Restorani koji su udaljeni od gradskog središta su uglavnom poznati po svojoj jedinstvenoj ponudi i specifičnostima zbog kojih nam neće biti teško da prevalimo malo duži put do njih.

Svakome od nas se desilo da u restoran naprosto – svratimo. Nismo planirali ali eto, trenutna odluka je doneta. Po vrelom letnjem danu ušetaćemo u restoran koji je u hladovini. Prateći reklamne plakate i prateću signalizaciju mnogo lakše ćemo naći svoj novi omiljeni restoran. Ukoliko nas put vodi pored autobuskih ili železničkih stanica, poslovnih ili tržnih centara, javnih institucija mnogo je veća verovatnoća da ćemo na svom putu ugledati i restoran koji nas prosto zove, mami da otvorimo ulazna vrata i predamo se uživanju.

Ukoliko vam je potrebno još informacija, relevantnih, pouzdanih i proverenih kako i gde pronaći dobar restoran, Oglasiko je pravo rešenje za vas. Sve što vas može zanimati o ponudama popularnih ali i kvalitetom odličnih restorana, od njihovih lokacija, uređenja, radnog vremena, potrebe za zakazivanjem, jelovnika, menija, izbora pića, cenovnika, uostalom, baš svega što vam je potrebno da znate ili da se samo podsetite kako bi vaš izbor restorana bio lakši, brži i uspešniji, sajt oglasiko.com je vaš pravi izbor!

(Telegraf.rs/PR)

Video: Kad ti u venama teče krv heroja: Dečak bez razmišljanja spasao baku od napada razjarenog bika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA