Vera naručivala krilca za decu, preprodavala ih i zaradila 1,5 miliona evra: Evo kako je izvela prevaru

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Hrana je bila namenjena učenicima koji su trebali da je nose kući dok su pohađali nastavu na daljinu tokom pandemije koronavirusa

Direktorka škole u Čikagu, provešće skoro deceniju iza rešetaka, jer je ukrala pileća krilca u vrednosti od neverovatnih 1,5 miliona evra.

Vera Lidel (68), direktorka prehrambene službe u školskom okrugu Harvej, izjasnila se krivom za naručivanje više od 11.000 kutija pilećih krilca u toku godine od određenog dobavljača koje je kasnije preuzimala u privatne svrhe i vršila dalju preprodaju.

Hrana je bila namenjena da je učenici nose kući u vreme kada su pohađali nastavu na daljinu tokom pandemije koronavirusa, prema tužiocima okruga Kuk u Ilinoisu.

Lidel je započela svoju "šemu" u julu 2020. godine, koja se nastavila do februara 2022. godine, navela je kancelarija državnog tužioca okruga Kuk, piše Metro.

Direktorka je uhapšena kada je poslovni menadžer u školi u južnom predgrađu Čikaga, koji je obavljao reviziju, primetio da su troškovi hrane bili 300.000 dolara veći od budžeta.

U međuvremenu, učenici nikada nisu dobili naručena pileća krilca, preneo je VGN.

Vera Liddell Foto: Cook County State’s Attorney’s Office

Kako se navodi, Vera je već deceniju bila na čelu servisa hrane u okrugu. Ona je u januaru prošle godine optužena za krađu i vođenje posla preprodaje krilaca zbog čega je osuđena na devet godina zatvora.

Inače, ovo nije jedini slučaj da je hrana namenjena učenicima ukradena tokom pandemije.

pileca krilca Foto: Shutterstock

U martu 2020. godine, provalnici su pobegli sa smrznutim obrocima iz škole Gosfild, u Eseksu, u Velikoj Britaniji. Obroci su bili namenjeni deci lekara i medicinskih sestara kojima je bilo dozvoljeno da pohađaju časove lično kako bi njihovi roditelji mogli ostali "na prvoj liniji fronta" u borbi protiv pandemije.

Provalnici su uzeli hranu iz četiri zamrzivača koji su bili prepuni hrane, rashlađenu hranu iz ketering frižidera i pokupili svu suvu hranu u kuhinji.

(Telegraf.rs)

Video: Kao da umesto repa ima propeler: Ovaj pas će poleteti od sreće dok čeka vlasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA