Neke od bitnijih informacija vezano za euro palete

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Paleta je reč koju veoma često koristimo u svom svakodnevnom govoru. Njeno primarno značenje odnosi se na ovalnu daščicu koju slikari koriste da na njoj mešaju boje. Vremenom, ova zgodna reč je dobila više značenja, u zavisnosti od konteksta u kome se koristi

Tako, u prenesenom značenju paleta označava sva ona izražajna sredstva koja umetnici koriste pri svom stvaralačkom radu. Svoje značajno mesto paleta je zauzela onog momenta kada se neki inventivni poštovalac reda dosetio kako da uredno složi težak materijal da bi se jednostavnije premeštao sa mesta na mesto. Paleta je dobila novo, praktično značenje u ljudskom životu i radu, i označava drveni podmetak na koji se slažu manje ili više teški predmeti i pod koji ulaze viljuške dizalice – viljuškara i na taj način transportuju materijal. Palete imaju četiri ulaza za viljuške koji omogućuju lako rukovanje i transport.

Kada su u pitanju euro palete, potrebno je korigovati neka uvrežena mišljenja. Euro palete se izrađuju isključivo po standardu koji propisuje Evropska asocijacija zadužena za palete. Euro palete se izrađuju isključivo po specifikaciji – znači isključivo po zadatim dimenzijama svakog elementa koji je sačinjava. Potrebno je pri proizvodnji koristiti i tačno propisane eksere i pridržavati se njihovog rasporeda zakivanja – nije svejedno. Sve palete, znači i jednokratne i euro palete izrađuju se od drvenih letava. Euro palete izrađuju se u dimenzijama 1.200mm x 800mm x 144mm. Takođe su propisane dimenzije za dve ivične daske, dve doivične daske, jednu srednju dasku, 3 poprečne daske, dve donje ivične daske, jednu donju srednju dasku, 3 drvene kocke, 6 drvenih kocki i 78 eksera jer svi ovi elementi sačinjavaju Euro palete.

Ova izvanredna transportna pomagala, ma koliko nam se jednostavna činila, zahtevaju vrhunsku prociznost u izradi, samo najkvalitetniji materijal i apsolutno poštovanje zadatih dimenzija jer samo na taj način možemo biti sigurni da je kvalitet paleta na zavidnom nivou, čime se garantuje nosivost istih, a to je osnovni cilj i onih koji ih proizvode i onih kojima su euro palete potrebne. Prosečna nosivost euro paleta je 1.500 kg.

Evidentno je da potreba za euro paletama iz dana u dan raste. Proizvođači i distributeri euro paleta nude još nekoliko vrsta svojih usluga koje je potrebno znati. U cilju uštede i boljeg poslovanja moguće je reparirati stare i popraviti oštećene euro palete. Takođe, moguće je zameniti stare za nove – prilikom transporta novih, proizvođač otkupljuje i preuzima stare, korištene euro palete. Višestruka korist za obe poslovne strane, mora se priznati!

Nove euro palete one koje služe za prvu upotrebu uglavnom se koriste u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, odnosno prilikom proizvodnje, odlagamja i transporta svega onoga što zahteva najviši stepen kvaliteta i mogućnosti higijenskog standarda.

Euro palete prve klase – svetle su one koje su bile u upotrebi ali su sačuvale svoje mehaničke osobine i nosivost koja odgovara onim novim. Estetske osobine ovih euro paleta su nešto slabije nego kada su u pitanju nove, sa eventualnim tragovima uboda i nešto tamnijom bojom drveta.

Euro palete druge klase – tamnije su one koju su bile izložene većem broju manipulacija tokom svog radnog veka ili su duže vreme stajale i time vidno promenila svoje estetske osobine. To znači da se na njima može videti tamnija boja drveta, tragovi uboda ili prsnuća ali da pri tom nisu umanjena njihova mehanička svojstva ni nosivost. Idealne su za skladištenje i transport u slučajevima gde estetski zahtevi nisu previsoki.

Kada su nam potrebne Euro palete, šta je ono što je najbitnije? Pre svega, potrebno je da smo apsolutno sigurni u kvalitet proizvoda, na osnovu naših potreba. Svi proizvođači euro paleta uz svoje proizvode prilažu i potrebne specifikacije i sertifikate kojima dokazuju kvalitet.

Ekonomski pristup je neophodan kada smo u situaciji da su nam potrebne Euro palete. Kupiti nove? Popraviti ili reparirati postojeće? Staro za novo? Mogućnosti je nekoliko, odaberite onu koja vam najviše odgovara ili koju sebi možete priuštiti. Ne zaboravite, samo kvalitet!

Pošto je u pitanju proizvod napravljen od drveta, dužni smo da se ekološki posvetimo izboru svojih Euro paleta. Nije teško doznati da li je sirovina od koje se palete proizvode stigla od dobavljača koji odgovorno seku šume koje su sertifikovane u skladu sa postojećim i važećim propisima.

Zaključak je da su nam potrebne samo sveobuhvatno iskoristive, kvalitetno izrađene, izdržljive sa velikim stepenom nosivosti, higijenski prihvatljive, estetski zadovoljavajuće ali i ekološki prihvatljive – održive Euro palete.

Sajt mirandre.com vam je dobar savetnik koji će vam obezbediti samo prave, proverene informacije vezane za kupovinu, reparaciju i servis euro paleta. Proizvođači, distributeri, servisne radionice, kontakti, mogućnosti nabavke, uslovi plaćanja, sve što vam je potrebno nudi vam mirandre.com. I više od toga – vodič kroz galerije proizvoda i usluga, praktični saveti, obavezni cenovnici, ništa nije izostavljeno. Ako u vašem poslovnom planu postoji potreba da kupujete ili obezbedite Euro palete, u adresaru bi trebalo imati sajt mirandre.com, koji će vam pomoći u ovom poslu.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Kad ti u venama teče krv heroja: Dečak bez razmišljanja spasao baku od napada razjarenog bika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA