Za sve ljubitelje putovanja i avantura: Ako ugledate ljubičastu boju na drveću u šumi, odmah se udaljite!

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kritičari ovakve prakse su zabrinuti

Tokom leta, ljudi uživaju u putovanjima, odmoru i istraživanju novih lokacija. Avantura je uvek dobrodošla, ali je važno znati osnovne informacije o novom okruženju.

O čemu govorimo? O mogućnosti da naiđete na drveće u šumi koje je ofarbano ljubičastom bojom. Ukoliko niste upoznati s objašnjenjem, možete zažaliti.

Dakle, tokom svojih avantura pripazite na pojavu ljubičaste nijanse. Zakoni se razlikuju od države do države, ali ovakvo “označavanje” (generalno) ukazuje na privatan posed, odnosno zabranjen ulazak!

Naravno, vlasnici mogu da postave uobičajeni znak upozorenja, ali on može biti ukraden ili vandalizovan, pa je farbanje bolja opcija, prenosi New York Post.

U skoro dve desetine američkih država ljubičasta boja na drvetu ili drugom nepokretnom objektu u divljini označava privatnu svojinu, a u zavisnosti od dele zemlje gde boravite - vlasnici mogu biti naoružani.

Ovakvo označavanje smatra se prihvatljivim, a neke države koriste narandžastu, crvenu ili plavu boju, dok se recimo Florida, Teksas, Alabama i Južna Karolina odlučuju za univerzalniju ljubičastu.

Kritičari su, međutim, zabrinuti da ne znaju svi šta ljubičasta boja znači, dok se klasične oznake lako čitaju i razumeju.

(Telegraf.rs)

Video: A mislili smo da smo sve videli: Meda "pustio goluba" i to pred kamerama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Glorio

    5. avgust 2024 | 12:46

    A što komplikovano kad može biti i jednostavno,lepo napiše"privatan posed,pucaću." i rešen problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA