Vremešni planinar lutao 5 dana bez hrane u divljini: Šokirao načinom na koji je preživeo

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Napravio je jednu grešku i izgubio se

Nestali 70-godišnji planinar čudom je spasen, pošto je pet dana lutao divljinom, podno planinskog venca Sijera Nevada u Kaliforniji.

Voren Eliot je nestao prošle nedelje, a najavio je da ide u šetnju. Krenuo se iz kampa u Rubikon Springsu i nije se vratio.

Iskusni planinar je napravio jednu grešku - pogrešno je skrenuo i ubrzo se izgubio, dok je živa u termometru pokazivala 32 stepena Celzijusa. Nije imao vode ni hrane.

Nakon što je prijavljen nestanak, pokreta je velika akcija, u koju je uključeno više od 100 spasilaca iz 10 agencija, psi-tragači, terenska vozila i Blackhawk helikopteri.

Pet dana kasnije, Eliota je primetio drugi planinar koji je obavestio nadležne, prenosi Daily Mail.

Na društvenim mrežama kruži snimak iscrpljenog čoveka koji izlazi iz helikoptera u pocepanoj majici, dok mu porodica i spasioci aplaudiraju.

“Tačka gde je poslednji put viđen udaljena je od tačke gde je pronađen nekih 15 kilometara vazdušnom linijom. Ali, gospodin Eliot je lutao mnogo više od toga. Srećom da nije povređen, a ovo je veliko olakšanje za njegovu porodicu”, saopštili su nadležni.

Nesrećni čovek je kasnije otkrio da je preživeo grickajući šumske bobice, a vodu je pio iz obližnje reke. Spasioci su bili iznenađeni da je tako zadržio snagu po velikoj vrućini.

(Telegraf.rs)

Video: Hrabri policajac Ivan rizikovao sopstveni život da bi spasio deku koji je pao na šine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA