Devojka zaglavljena na aerodromu u Bangkoku zbog bizarnog previda: "Plakala sam, to je jedan centimetar"

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Uznemirena i u strahu da će je uhapsiti, Rozi se povezala s britanskom ambasadom

Rozi Viskomi (27) iz Norfolka našla se u medijskoj žiži, pošto je trebalo da otputuje iz Bangkoka za London, ali je zbog nesvakidašnjeg previda ostala zarobljena na aerodromu.

Ona je boravila na tajlandskom ostrvu Koh Pha-ngan, gde je učila jogu. Međutim, nije ni slutila kakvi problemi će je stići prilikom povratka u Britaniju.

Ona je rezervisala let sa više presedanja (Indija i Turska), a plan je bio da se vrati u London 4. jula. Ipak, nije mogla da uđe u avion pošto su nadležni otkrili da je stranica s fotografijom u pasošu delom iscepana.

Uz to, dobila je informaciju da je njena viza istekla, što znači da je boravila u zemlji ilegalno, iako je tvrdila da je samo nekoliko dana ranije sredila papire, prenosi Daily Mail.

Uznemirena i u strahu da će je uhapsiti, Rozi se povezala s britanskom ambasadom kako bi organizovala povratak kući, ali je čitav proces skupo koštao.

“Kada sam stigla na aerodrom rekli su mi ‘ne ideš nigde s tim’, misleći na pocepanu stranicu. Ja sam im objasnila da je takva bila i kada sam ušla u zemlju. Kazali su da me Indija neće pustiti i da moram da rezervišem direktan let za London”, kazala je devojka.

Rozi tvrdi da je stranica pocepana svega centimetar, i da je sa takvim pasošem putovala po Americi i Jamajci, bez problema.

“Propustila sam let koji je koštao 440 evra. Morala sam da izvadim posebna dokumenta i samo se molim da stignem kući. Zapravo nemam više para, jer nisam računala na dodatni trošak. Imigracione vlasti kažu da bi mogla da platim dodatnih 380 evra, jer sam prekoračila vizu”.

Rozi je rezervisala direktni let za London i ispričala kako se osećala.

“Bilo je zastrašujuće, nisam znala šta da radim. Samo sam plakala, a ljudi su mi govorili da ništa ne mogu da urade. Želim da dođem kući”.

Njena sestra je u međuvremenu pokrenula stranicu za prikupljanje sredstava koja će rešiti problem sa dodatnim putnim troškovima.

(Telegraf.rs)

Video: Sva sila prirode u jednom snimku: Munja spržila drvo, kao Sveti Ilija đavola

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Šure

    22. jul 2024 | 16:04

    Kako je tim zapadnjacima strašno i teško da poštuju tuđe zakone pa se isčuđavaju i groze kad su priniđeni da po njima postupe!? Kad se stranac u Americi ili Britaniji pozali oni ga ismevaju a kad su oni u istoj situaciji to je pakao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA