Evo šta će se jesti tokom Olimpijskih igara: Pariz će poslužiti 13 miliona obroka, a poštovaće ovih 6 pravila

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U zemlji gastronomije i s obzirom na glavne klimatske i ekološke izazove u današnjem svetu, to je operativni, kulturni i ekološki izazov koji se spremaju da prihvate svi igrači uključeni u Olimpijske igre.

Tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Francuska će dočekati ceo svet, a učesnicima će poslužiti preko 13 miliona obroka.

Od doručka do večere, preko sendviča do bifea na recepciji, Pariz 2024 će nastojati da zadovolji potrebe sportista, volontera, gledalaca i medija, navedeno je na sajtu Olimpijskih igara.

U zemlji gastronomije i s obzirom na glavne klimatske i ekološke izazove u današnjem svetu, to je operativni, kulturni i ekološki izazov koji se spremaju da prihvate svi igrači uključeni u Olimpijske igre.

Organizatori Igara nameravaju da iskoriste Igre kao priliku da istaknu kako se kreativna i održiva hrana može proizvoditi na velikom međunarodnom događaju, kao što je istaknuto u "Viziji hrane".

Izazov je prvenstveno operativan: efikasno i optimalno zadovoljiti potrebe svih i omogućiti im da jedu dobro i odgovorno.

Francuska ima bogat i posvećen prehrambeni ekosistem: farmere, kuvare, zanatlije, vlasnike restorana, ugostitelje, nutricioniste, udruženja i svi su željni da im Igre omoguće da istaknu najbolje što Francuska može da ponudi.

Zbog toga su organizatori Olimpijade želeli da ih konsultuje, ne samo da bi ispitali njihovu viziju i očekivanja od ovih Igara, već i da bi saslušali njihovu stručnost kako bi definisali ambiciozne, ali i ostvarive ciljeve.

U pripremi je učestvovalo 120 organizacija i 200 sportista.

Pariz 2024. podigao je ekološke i društvene ambicije sa ciljevima, strukturiranim oko šest ključnih obaveza.

Ovih šest obaveza se zatim raščlanjuju na 60 podobaveza za svaku vrstu proizvoda ili usluge, uključujući: 100 odsto francusko i održivo meso, francuske mlečne proizvode, 100 odsto proizvode iz održivog ribolova, 100 odsto jaja iz slobodnog uzgoja iz Francuske.

Sportisti će se prvenstveno hraniti u Olimpijskom selu, koji će postati najveći restoran na svetu, koji će nuditi rezličite vrste kuhinja kako bi se zadovoljile nutritivne potrebe i kulturne navike 15.000 sportista iz 208 teritorija i država.

Volonteri će služiti obilne obroke, uglavnom napravljene od lokalnih i sezonskih proizvoda.

Gledaoci će moći da probaju različite sendviče u Parizu, Marseju i Lionu, koje su osmislili kuvari koristeći proizvode iz francuskih regiona.

Zajednički imenitelj svih njih je zdrava, gurmanska i kreativna hrana, sa više biljnih i lokalnih opcija po pristupačnim cenama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Orlovi, sad u boj! Košarkašima u Areni pustili čuvenu pesmu posvećenu vojnicima na Solunskom frontu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA