Pazite kuda hodate: Grob sa spomen-pločom nasred trotoara zbunjuje ljude i posle 116 godina

 
S. K.
S. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Groblje je bilo u vlasništvu porodice Englea koja je 1940-ih poklonila parcelu gradu

Žitelji jednog dela Džeksonvila moraju da paze kuda hodaju da se ne bi spotakli o grob Tompsona Vilijamsa. Ova priča pripada rubrici “verovali ili ne”, a datira iz 1908. godine.

Kako se grobnica sa spomen-pločom našla nasred trotoara, odnosno pored teniskih terena i društvenog centra? Ovo pitanje muči mnoge žitelje grada na Floridi.

Lokalni istoričar i urbanista Enis Dejvis otkrio je priču medijima, a sve je počelo 1908. godine kada je Tompson Vilijams ubijen jer je pokušao da “zaštiti čast i život jedne žene”.

Ona se našla na meti napadača koji je zapucao i usmrtio nesrećnog čoveka, prenosi LadBible.

Vilijams je sahranjen na groblju “Maunt Herman”.

Groblje se nalazilo na mestu sadašnje saobraćajnice i društvenog centra ‘Emet Rid’. Tako pokazuje mapa Džeksonvila iz 1800-ih”, otkrio je Dejvis.

On je došao u posed mape zahvaljujući Državnoj biblioteci i arhivu Floride, a na njoj su prikazani groblje i železnička pruga u predgrađu LaVila.

“Ulica i njena infrastruktura izgrađeni su kasnije, dok je grob Tompsona Vilijamsa pomeren do trotoara”, dodao je urbanista.

Groblje je bilo u vlasništvu porodice Englea koja je 1940-ih poklonila parcelu gradu. Vlasti su kasnije naložile izgradnju centra, a ostaje nejasno šta se dogodilo s ostacima pokojnika.

Na groblju “Maunt Herman”, inače, mahom su sahranjivani Afroamerikanci.

(Telegraf.rs)

Video: Putnica iz pakla: Na ruti drogirala vozača autobusa pa mu uzela sve vredno što ima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA