Karakteristike i prednosti novih garažnih vrata

 
B. M.
B. M.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Garaže su neizostavni deo stambenog prostora u celini. Mada je njihova primarna namena da se u njima čuvaju automobili, često nam garaže služe i kao dodatni skladišni prostor, uglavnom više namenski i neophodan

Bez obzira šta smo odložili u svojim garažama, svi želimo da taj prostor bude siguran i što je moguće bolje obezbeđen. Potrebna su nam garažna vrata visokog kvaliteta. Prvo što želimo je da je naša imovina na sigurnom mestu. To bi značilo da naša garažna vrata ako već nije nemoguće, onda bar da je teško obiti. Želimo garažna vrata otporna na vremenske promene, na temperaturne skokove, na uticaj vlage, mraza, hemikalija, mehanička oštećenja i udarce. Bilo bi lepo kad bi ta ista garažna vrata bila ukusno dizajnirana, u skladu sa osnovnim konceptom eksterijera, u istom ili odgovarajućem tonu i dezenu sa ostatkom stolarije, ako je moguće.

Ovo su samo neki od zahteva koje postavljamo pred sebe kada smo odlučili da postavimo nova ili prosto promenimo već postojeća garažna vrata. Rolo garažna vrata za garaže odolevaju većini izazova koja se pred njih stave.

Moderna garažna vrata sastavljena su od lamela koje se izrađuju od različitih materijala, na primer drveta, alumiijuma, ojačane plastike, fiberglasa i nekih drugih. Ove lamele ispunjavaju se poliuretanskom penom koja je sama po sebi odličan termoizolator. Montiraju se tako da se kreću prema gore ili prema dole kroz vođice, ojačane četkicama koje štite lamele od trenja i prljavštine. Postavljanjem dihtung guma na ova garažna vrata pojačava se njihovo izolaciono delovanje. Dihtung gume se uglavnom postavljaju na donju lamelu, celom njenom dužinom.

U zavisnosti od toga kako je sama garaža projektovana, ali i od naše želje ili potrebe a u skladu sa gabaritima prostora, kutija u koju se smeštaju garažna vrata koja se prilikom podizanja tj. otvaranja namotavaju u rolnu, otuda i ime ovih vrata, može se postaviti na spoljašnju ili unutrašnju stranu garaže, u svakom slučaju iznad otvora koji zatvaramo pa garažna vrata praktično ne zauzimaju prostor. Šta je ono što ova vrata čine jedinstvenim? Možete ih postaviti na bilo koji oblik otvora za garažu. Takva su da se lako postave na svaki zid, a podržavaju svaki oblik otvora, pravougaoni, lučni, sekvencirani.

Garažnim vratima je vrlo lako upravljati. Možete odabrati da svoja garažna vrata otvarate i zatvarate uz pomoć daljinskog upravljača, koji pokreće elektromotor. Ovi elektromotori su zapreminom mali, ali snagom jaki. Bešumno rade i imaju funkciju automatskog zaključavanja garažnih vrata. Možete postaviti taster kojim ćete pokretati sistem otvaranja i zatvaranja. Možda vam odgovaraju oba rešenja. Ne zaboravite da svoj daljinski upravljač lako možete povezati sa pametnim telefonima. Zar nije jednostavno? U slučaju nestanka električne energije lako možete ručno otvoriti garažna vrata uz pomoć specijalnog alata koji dobijate u sklopu kupljenih garažnih vrata, sa obaveznom dodatnom opremom koja vam sleduje.

Standarde boje u kojima se proizvode garažna vrata su bela i siva. Nemojte misliti da je to sve. Ni približno nije, jer se mogu obojiti bojom i nijansom po vašem izboru. U pitanju su vrlo kvalitetne boje koje kada se jednom nanesu ne pucaju, ne blede i ne ljušte se. Dugotrajne su i vašim garažnim vratima će davati živopisan izgled decenijama.

Ukoliko želite, na vaša garažna vrata moguće je ugraditi neke dodatne elemente. Ti dodatni elementi mogu bit oni za propuštanje svetla na primer. Tada se u garažna vrata ugrađuje određen broj lamela koje imaju prozorčiće sa ispunom od pleksiglasa. Ukoliko za tim postoji potreba, mogu se ugraditi i vetilacijske lamele koje omogućuju prolaz vazduha u prostorima koji zahtevaju provetravanje.

Pre nešto više od jedne decenije, od kada su se garažna vrata uspešno probila i na naše tržište i zaslužno zauzela jedno od vodećih mesta, možda i niste mogli da se podrobno informišete o svemu što vas interesuje ali i što je neophodno da znate kada su vaša nova garažna vrata u pitanju. Sada je dovoljno da posetite sajt oglasiko.com. Ovaj sajt, u šta ćete se i sami uveriti, pravo je mesto sa velikom količinom korisnih informacija. Da li ste odlučili da kupite već gotova garažna vrata? Ili biste ipak želeli da vam se naprave po porudžbini?

Poduži spisak proizvođača, servisa za opravku i montažu, radionica koje proizvode garažna vrata pa i ona koja tražite, sa pripadajućim adresama, kako do nas mapama, radnim vremenom, brojevima telefona, e-mail adresama, sve to pronaći ćete na oglasiko.com. Ali, pazite, to je tek početak. Pripremite se na to da ćete pronaći obilje fotografija u galerijama koje nude dobavljači ili proizvođači. Na fotografijama možete videti kako izgledaju različiti tipovi garažnih vrata, kako se montiraju i kako već montirana podržavaju celu koncepciju eksterijera. Nezaobilazno, specifikacije materijala prate svaki proizvod. Veoma važni su garantni rokovi ali i cenovnici. Ne treba da vam bude teško da uporedite cene koštanja i uverite se u odnose cene i kvaliteta ovih moderno dizajniranih i kvalitetnih garažnih vrata nove generacije. Ove i brojne druge preko potrebne informcije pronaći ćete na sajtu Oglasiko jer investiranje u garažna vrata nije svakodnevna investicija i zato pažljivo izaberite i zadovoljstvo sa novom ugradnjom će vam biti zagarantovano.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Kad ti u venama teče krv heroja: Dečak bez razmišljanja spasao baku od napada razjarenog bika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA